Bond 25 má staronové scenáristy

Bond 25 má staronové scenáristy | Fandíme filmu
MGM
Film NEnašel záporáky, potenciální režiséři se vyjadřují ke svým šancím, odsunutí premiéry působí pravděpodobněji a pravděpodobněji.

Bond 25 hledá nového režiséra. Zatímco producentka Barbara Broccoli jedná dle dostupných informací v Los Angeles s potenciálními adepty, pracuje se alespoň na scénáři. Právě ten měl být i podle nejnovějších informací Daily Mailu kamenem úrazu při odchodu Dannyho Boylea, který odmítl variantu, že by scénář jeho parťáka Johna Hodge přepisoval někdo další.

K Boyleově odchodu ještě na chvíli odbočme. Nedávno vyplulo na povrch starší interview, které Boyle dal jen pět dní před svým odchodem. Pro Radio Times řekl, že když vyrůstal, knížky s Bondem pro něj byly vším. Všechny je četl několikrát. Filmy viděl, stejně jako všichni ostatní, ale postavy vnímal jinak, protože už měl svoji představu z knih. Domnívá se, že pro Bondova fanouška je prakticky nemožné napsat filmovou bondovku, protože vás tíží všechny vaše znalosti, zatímco studio po vás chce, abyste vymysleli něco nového.

Ale zpátky ke scénáři. Podle Daily Mailu, Variety či Deadline se vracejí Neal Purvis a Robert Wade. Ti napsali námět filmu, ještě před tím, než jejich práci přerušilo najmutí Boylea s Hodgem. Teď se produkce obrátila k Purvisovi s Wadem, aby svůj námět rozvinuli v plnohodnotný scénář. Pro tvůrčí duo je Bond 25 už sedmá zakázka pro agenta 007. Jejich scénář si následně k obrazu svému upraví režisér, kterého studio vybere.

Otázkou stále zůstává, kdo ten režisér bude. Magazín Variety před časem jako aktuální žhavé kandidáty uváděl S.J. Clarkson, Yanna Demange a Barta Laytona. Clarkson měla točit Star Trek 4, ale je pravda, že tenhle projekt je aktuálně na mrtvém bodě. Yann Demange (White Boy Rick) tvrdí, že s produkční společností EOn, která bondovky vyrábí, nebyl v kontaktu ani teď, ani loni, když jeho jméno začalo být s filmem spojováno poprvé. Bart Layton (American Animals) připustil, že se s producenty sešel, ale žádný konkrétní výsledek podle něj schůzka neměla. Lichotí mu však, že je vůbec s Bondem spojován. Před Boylem byl jako jeden z kandidátů zmiňován také David Mackenzie. Ten přiznal, že se několikrát sešel s Barbarou Broccoli a Wadem a Purvisem, ale to bylo dávno před Boylem. Od té doby s produkcí podle svého vyjádření nebyl v kontaktu. Redaktor Variety však zároveň upozorňuje, že se stále ještě může EOn na všechny nadějné začínající adepty vykašlat a najmout nakonec někoho zkušenějšího, jako jsou Christopher McQuarrie nebo Edgar Wright.

Datum premiéry snímku je stále stanovené na 8. 11. příštího roku, Deadline však tvrdí, že podle řady interních zdrojů bude oznámeno nové datum premiéry, až EOn najde nového režiséra. Nasvědčoval by tomu i krok studia Lionsgate, které na 8. 11. oznámilo premiéru válečného snímku Midway Rolanda Emmericha. Když ještě Bond plánoval s jistotou termín stihnout, tak se se začátkem natáčení počítalo na závěr letošního roku. Na listopad však už má Daniel Craig naplánované natáčení detektivky Knives Out, takže opravdu vše nasvědčuje tomu, že se natáčení i premiéra Bonda 25 odsunou.

Na závěr ještě upozorňujeme na jednu pravděpodobnou novinářskou kachnu. Emirátský magazín The National tvrdil, že mu herec Said Taghmaoui (Wonder Woman) prozradil, že jej Danny Boyle obsadil jako hlavního záporáka, avšak po jeho odchodu není jisté, zda mu role zůstane. Herec měl tvrdit, že se produkce rozhoduje mezi tím, zda záporáci budou z Ruska nebo z Blízkého východu. V případě druhé varianty by mu role zůstala, v případě té první nikoliv. Už tohle znělo poněkud zvláštně, vzhledem k tomu, že ve spojitosti s Boyleovou verzí dosud byli zmiňováni právě Rusové a o Blízkém východě nepadlo ani slovo. Dokonce bylo odhaleno, že do role záporáka chtěl Boyle polského herce Tomasze Kota. No a sám Said na Twitteru napsal, že bondovského záporáka hrát nebude, a že se jedná o fake news.

Zdroje: Variety, Variety II, The National, Said Taghmaoui I, II, THR, THR II, Radio Times, List, Deadline, Justin Kroll, Daily Mail

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest