Bond 25: Boyleův scénář byl prý příliš radikální

Bond 25: Boyleův scénář byl prý příliš radikální | Fandíme filmu
MGM
Jsou tu další zprávy o zákulisních neshodách. A David Bautista se chce vrátit jako záporák Hinx.

Ještě než se dočkáme nějakých pořádných novinek k 25. bondovce, budou se nějakou dobu objevovat zprávy ze zákulisí, které se pokoušejí rozklíčovat, co přesně se stalo při odchodu Dannyho Boylea. Poslední porce zpráv přichází z britského bulváru a jak známo, tam se vždycky hrozně špatně určuje, čemu se ještě dá věřit a čemu už ne. Ale pojďme si udělat shrnutí posledních novinek.

Většina zpráv se stále točí kolem scénáře a kontroly nad filmem. Podle informací Vanity Fair nebyl scénář Dannyho Boylea a Johna Hodge jednoduše dost dobrý. K situaci se konečně vyjádřil také Baz Bamigboye, známá bondovská autorita. Ten zase uvádí, že hlavní kámen úrazu byl v tom, že producenti a Daniel Craig chtěli vyměnit Boyleova scenáristu Hodge. Danny to odmítl a raději skončil. V současnosti má produkce zamluvené ateliéry a není zřejmé, zda si termíny podrží nebo je uvolní. Produkce údajně hledá takového režiséra, který bude smířený s tím, že Daniel Craig má právo veta.

Daily Mail píše o tom, že svrchovanou kontrolu nad značkou má producentka Barbara Broccoli, která je zároveň blízce spjatá s Danielem Craigem. Barbara má konečné slovo nad castingem, scénářem, marketing, product placementem a vším dalším. A stejně tak, pokud se něco nelíbí Craigovi, tak to prostě ve filmu nebude. Daily Mail dále uvádí, že i když měla produkce připravený scénář od tradičních bondovských autorů, Neala Purvise a Roberta Wadea, zaujal ji revoluční námět, který představil Boyle.

Barbaře a Danielovi se líbilo, že by Boyleova vize vzala sérii novým směrem a Bonda osvěžila. Jenže když dorazil kompletní scénář, tak byl na vkus producentů radikální až příliš. Úplně v něm prý chyběl humor a vzrušení. Boyle s Hodgem navíc údajně odmítli úpravy od jiných scenáristů (studio chtělo, aby se na jejich scénář podívali Purvis s Wadeem). V patové situaci pak nešlo ve spolupráci s Boyleem nadále pokračovat. Přípravy neulehčovala ani skutečnost, že Boyle nemohl věnovat preprodukci plnou pozornost, protože současně točil úplně jiný film.

Nadále zůstává otázkou, zda se začne úplně od začátku nebo se nějakým způsobem bude stavět na dosavadních přípravách. Pokud se produkce rozhodne pro první variantu, přípravy snímku to výrazně prodlouží, následkem čehož by příští Bond dorazil zřejmě až v roce 2020. To by byla druhá nejdelší přestávka mezi dvěma bondovkami. Ta nejdelší trvala šest let a proběhla mezi snímky Povolení zabíjet (1989) a Zlaté oko (1995). Pokud bychom brali nejdelší přestávku mezi dvěma bondovkami s jedním představitelem, tak to bylo mezi snímky Quantum of Sollace (2008) a Skyfall (2012). Studio MGM podle britského Mirroru tlačí na to, aby příští bondovka dorazila co nejdříve, zatímco producentka Barbara Broccoli si údajně ráda počká na kvalitu.

Na konec ještě drobné zprávičky. Už dříve jsme slýchali o tom, že se měl Boyleův film zabývat novodobou studenou válkou a měl nabízet ruské záporáky. Podle ruského zpravodajství Na Pervom měl být jedním z kandidátů na záporáckou roli bývalý zápasník a herec Oleg Taktarov (Predátoři, 15 minut). A novináři se na případnou účast ptali také Davida Bautisty, který si v předchozí bondovce Spectre zahrál záporáka Hinxe. Bautista naznačil, že určité jednání o jeho možném návratu proběhlo, ale podle všeho nikam nevedlo. Teď, při změně směřování filmu, Bautista tajně doufá, že by jeho návrat přeci jen vyjít mohl. A nestydí se přiznat, že o něj usiluje. Bond 25 bude jubilejní a Bautista by u historického okamžiku rád byl. Navíc by se stal jedním z mála záporáků, kteří se objevili v několika bondovkách.

Ať už s Davidem nebo bez něj, teď je základem to, aby se příští dobrodružství agenta 007 začalo vůbec připravovat...

Zdroje: Mirror, Daily Mail I, II, Express, Na Pervom, Vanity Fair

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest