Knives Out: Místo Bonda detektivka s režisérem Star Wars

Knives Out: Místo Bonda detektivka s režisérem Star Wars | Fandíme filmu
Natáčení Bonda 25 je odložené na neurčito, a tak má Daniel Craig čas, hrát si s Rianem Johnsonem na Hercula Poirota.

Po tom, co Danny Boyle opustil přípravy Bonda 25, začali producenti hledat způsob, jak s projektem pohnout dál a příprava snímku se pozastavila. Díky tomu vzniklo v programu Daniela Craiga malé okénko, kterého se rozhodl využít Rian Johnson, režisér a scenárista Star Wars: Posledního z Jediů.

Johnson chtěl před tím, než se pustí do příprav nové trilogie ze světa Hvězdných válek, natočit nějaký menší film. Jako svůj následující projekt si tak zvolil detektivku ze současnosti nazvanou Knives Out (Tasené nože), ke které si sám napsal scénář. O snímku nevíme nic moc bližšího, pouze to, že má jít o klasické vyšetřování ve stylu Agathy Christie, okořeněné Johnsonovým vypravěčským stylem. Rian uvádí, že byl vždycky velkým fanouškem královny detektivek, dlouho snil o tom, že natočí jejím příběhům filmovou poctu a letos v létě se mu konečně podařilo připravit scénář o vraždě v uzavřeném prostředí. Do hlavní role se hledala výrazná herecká osobnost a Johnson Daniela Craiga už dlouho obdivuje, takže jakmile se ukázalo, že by herec mohl mít krátké volno ve svém diáři, Johnson po příležitosti okamžitě skočil a je připravený z Craiga udělat „moderního Poirota“.

Scénář filmu je hotový, momentálně probíhají přípravy natáčení, které by mělo začít v listopadu, tedy v době, kdy už měl Craig točit Bonda. Knives Out je nicméně malá projekce, žádný monster projekt, takže pokud se situace kolem agenta 007 rychle vyřeší, Craig by mohl příští bondovku točit už v prosinci, popřípadě v lednu. V takovém případě by stálo bylo možné stihnout stávající datum premiéry na podzim 2019.

Johnson by se měl po dokončení detektivky pustit do příštích Star Wars, začátek jeho nové trilogie by tedy potenciálně mohl být příštím Star Wars filmem po Epizodě IX. Knives Out produkuje Johnsonův letitý parťák Ram Bergman a momentálně se na festivalu v Torontu rozprodávají celosvětová distribuční práva. Zdá se, že produkci snímku si filmaři financují sami, takže by Johnson měl mít při natáčení zcela volnou ruku. U takto malého projektu můžeme premiéru očekávat už příští rok.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest