Robin Hood: Má blížící se film šanci na úspěch?

Robin Hood: Má blížící se film šanci na úspěch? | Fandíme filmu
Za pár týdnů dorazí už "sto padesátý" Robin Hood. Podobné filmy přitom v posledních letech vůbec nebodují. Podívejte se, proč tomu tak je.

Koncem listopadu dorazí do našich kin další verze příběhu o známém lukostřelci, co bohatým bral a chudým dával. Projekt je nazvaný jednoduše „Robin Hood“, ale při bližším pohledu odhalíme řadu komplikací.

Přípravy začaly v roce 2015, natáčení v roce 2017. Premiéra byla stanovena na březen 2018, následně na září a nakonec snímek uvidíme na přelomu listopadu a prosince. Film se původně měl jmenovat Robin Hood: Origins a slyšeli jsme ve spojitosti s ním mnohokrát ohranou písničku o tom, jak máme čekat reimaginaci ve stylu Nolanova Batmana. Slůvko Origins se z názvu vytratilo a někdy během výrobního procesu byl zcela opuštěn původní scénář, který napsal Joby Harold, muž podepsaný za neúspěšným Králem Artušem: Legendou o meči.

Trailery také určitě neukázaly nijak „nolanovské“ pojetí. Snímek byl vykreslený jako explozivní dobrodružství, plné uštěpačných průpovídek a videoherních zpomalovaček. Tahle popcornová zábava navíc příliš nedá na dovádění v lese a raději nám ukazuje řádění v městských ulicích. Snímek tedy působí přinejmenším netradičně a vyvstává otázka, zda na něj budou diváci v kinech zvědaví. Kdykoliv se někdo v posledních letech pokoušel divákům příběhy inspirované dávnými dobrodružnými příběhy (Hood, Artuš) naservírovat, dobře to nedopadlo. Proč?

Odpověď se pokusil najít populární video esejista Patrick H. Willems, od kterého jste nejspíš viděli video na téma ošklivých marvelovek, na téma slabých DC postav nebo jednu x-menovskou parodii. Willems shledává několik zásadních problémů.

Jako drahé velkofilmy se v současnosti točí náměty, které za sebou mají populární značku, protože značky prostě táhnou. A ani Robin Hood, ani legenda o Králi Artušovi v současnosti zkrátka a dobře nijak výrazně populární nejsou. A pak je tu skutečnost, že se studia pokoušejí přinést „revoluční zpracování“ u značek, které nemají svůj klasický film nebo je ten klasický film hodně, hodně starý. Divák pak klasiku během propagační kampaně vlastně nepoznává, popřípadě nemá s čím srovnávat, když se mluví o novém pojetí známého příběhu.

Všechny Patrickovy postřehy najdete v přiloženém videu. Ty postřehy jsou určitě pádné, ale sluší se zdůraznit ještě jeden zásadní problém - Nejrůznější filmy s Robinem Hoodem či králem Artušem z posledních let jednoduše nejsou moc dobré a už dopředu jsou z nich cítit jejich komerční ambice. Jak to vnímáte vy? Oslovily vás podobné filmy z posledních let? Pokud ne, tak proč? A jste zvědaví na nového Robina Hooda?

Zdroj fotky: EW

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest