Chystají se tři různí Robinové Hoodové

Chystají se tři různí Robinové Hoodové | Fandíme filmu
Máte pocit, že Hollywood točí příliš Sněhurek nebo Herkulů? Omyl, skutečné přemnožení je naplánované do Sherwoodu.

Příští rok uvidíme na plátně v krátkém časovém úseku už třetího herce v roli Spider-Mana, v lednu se do českých kin dostal v horizontu jednoho roku druhý snímek o Yves Saint Laurentovi a třeba loni jsme měli tu čest vidět hned dva různé způsoby, jak se dá zmršit Herkules. To ale pořád ještě není nic oproti množství filmů o Robinovi Hoodovi, které se na nás řítí. Přitom Wikipedie jmenuje desítky různých filmů a seriálů, které už látku probraly horem, spodem.

Posledním hollywoodským pokusem o zpracování známé legendy, je snímek Ridleyho Scotta z roku 2010. Projekt původně pracoval se zajímavou myšlenkou, že by děj vyprávěl z pohledu Sheriffa z Nottinghamu, který se snaží zastavit Robina, rebela z lesů, který loupí po okolí. Následná varianta zase počítala s tím, že Sheriff a Robin Hood by byli jedna a ta samá postava - nespokojený Nottingham by začal v přestrojení tajně pomáhat chudým. Nakonec se ale ze zajímavých nápadů vyvinul naprosto standardní origin story, který jsme viděli v kinech.

Nově se chystá hned několik různých projektů, které z Robina Hooda chtějí udělat dobrodružnou jízdu, která bude dojit peníze jako splašená. Nejambicióznější je asi čtvrt roku starý plán studia Sony. To začalo loni v říjnu plánovat celý hoodovský vesmír. Jednotliví zbojníci z Robinovy družiny by ve stylu Avengers dostali vlastní filmy a příležitostně by se potkávali v týmovkách. Sony dokonce neváhalo Corymu Goodmanovi (Kněz, The Last Witch Hunter) a Jeremymu Lottovi (Lore) nabídnout za šťavnatou dojnou krávu rovnou milion dolarů a další milion v případě, že se skutečně začne točit. Celá série se měla nést v atmosféře, jakou nabízejí pozdější díly Mission: Impossible nebo Rychle a zběsile. První film od Goodmana a Lotta by se měl jmenovat jednoduše Hood.

Kdyby vám náhodou filmy o mnichovi Tuckovi nebo Malém Johnovi nestačily, má pro vás řešení konkurenční Disney. Ten zhruba o dva měsíce později koupil od nováčka Brandona Bakera scénář nazvaný Nottingham & Hood. Ten by měl být prvním příběhem v nové dobrodružné sérii ve stylu Pirátů z Karibiku. Člověk se hned musí cynicky ptát: To v Disneylandu došly atrakce k „zadaptování“, že Disney novou dobrodružnou sérii inspiruje legendami a literaturou?

No a pokud vám veselý přístup k Robinovi Hoodovi nesedí a na Scottův film už jste zapomněli, má něco pro vás scenárista Joby Harold, který nedávno pro Warnery připravil nové filmy o rytířích krále Artuše. Jeho zemitá vize se má jmenovat Robin Hood: Origins a jak asi správně tušíte, pojednává o tom, jak se z Robina stal zbojník ze Sherwoodu. Scénář zatím hledá své studio, ale jedním ze zájemců je prý i Sony, které by jej však přepracovalo a zařadilo do svého chystaného odlehčeného světa.

Tak co vy na to? Kolik Robinů Hoodů se nakonec podaří realizovat? A bude na ně vůbec někdo zvědavý?

PS: Ve skutečnosti se v poslední době chystalo Hoodů ještě víc, akorát se po starších projektech tak trochu slehla zem. Začátkem roku 2013 chystalo vlastního Robina studio Dreamworks, režírovat měl Scott Waughn (Need for Speed, Act of Valor). V roce 2011 zase Warner chystal sci-fi reimaginaci, ve které by v dystopickém Londýně dávala skupinka zlodějů zuboženému obyvatelstvu jiskřičku naděje. Režírovat měl neznámý Nicolai Fuglsig, jenž momentálně chystá s Brucem Willisem thriller Captive, původně zamýšlený jako jeden z prvních projektů Arnolda Schwarzeneggera po jeho návratu do Hollywoodu. A ještě o rok předtím Warner společně se sourozenci Wachowskými chystal moderní verzi, zasazenou do městského prostředí, do které chtěli zasadit do hlavní role Willa Smithe.

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, THR I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest