Robin Hood: Origins: Alegorie současnosti a akce ala John Wick

Robin Hood: Origins: Alegorie současnosti a akce ala John Wick | Fandíme filmu
20th Century Studio
Film má být zároveň zábavný i alegorií současné doby.

Producent Basil Iwanyk se důkladně rozpovídal o svých budoucích projektech. Předevčírem jsme vám přinesli podrobnosti o budoucnosi Highlandera, dnes je na pořadí dne další hrdina s mečem v ruce. Nebo spíš s lukem. Řeč je o snímku Robin Hood: Origins.

Krom skvělého obsazení (Taron Egerton, Ben Mendelsohn, Jamie Foxx) producent slibuje velké dobrodružství a zábavného ducha Robina Hooda, které se ve snímku podařilo zachytit. Zároveň ale film nabídne i vážné podtóny. Robin se vrací z křížových výprav. Na nich ale zažívá těžkou deziluzi, uvědomuje si, že byl obelhaný. Vrací se s určitou formou PTSD, do zoztříštěné společnosti, ve které pro něj není místo. Bohatí dál bohatnou, chudí ještě víc chudnou. Příběh by měl být hodně alegorický a soudobý. Zároveň v sobě mát mít hodně mladické energie, takové té agresivní, kterou v sobě mají pětadvacetiletí, kteří jsou nespokojení se světem.

Akční scény jsou prý hodně inspirované Johnem Wickem. To co předváděl John Wick s pistolí, bude dělat Robin Hood s lukem. I kostýmy mají působit úplně jinak, než v jakémkoliv Robinu Hoodovi předtím. Na závěr si producent pochvaluje vizi režiséra Otto Bathursta. Když Benu Mendelsohnovi nabídli roli záporáka, nechtěl o ní herec ani slyšet, protože právě ztvárnil padoucha v Rogue One: Star Wars Story. Otto jej však dokázal přesvědčit. Režisérova vize se Mendelsohnovi líbila natolik, že ve filmu prostě musel hrát, i když tedy opět jako záporák.

Titulní obrázek je z Robin Hooda od Ridleyho Scotta.

Robin Hood (Taron Egerton) je válkou zocelený křižák, který spojí síly s maurským velitelem (Jamie Foxx), v troufalé vzpouře proti zkorumpované britské monarchii. Dříve se uvádělo, že snímek má být pojatý ve stylu Temného rytíře a bude pojednávat o časech, kdy se Robin Hood vrátil z křížových výprav a našel Sherwoodský les prolezlý zkažeností a korupcí. Rozhodne se tedy dát dohromady skupinu psanců a vzít spravedlnost do vlastních rukou. Willa Scarletta hraje Jamie Dornan, Marianu Eve Hewson. Režíruje Otto Bathurst, scénář napsal Joby Harold. Datum premiéry je stanovené na 23. 3. 2018.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest