Jak šel čas s Predátorem

Jak šel čas s Predátorem | Fandíme filmu
Vesmírný lovec nás v první polovině září znovu navštíví. Zavzpomínejte na jeho předchozí lov, včetně střetu s Vetřelcem.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Predátoři (2010)

Zatímco Vetřelec byl uložen ke spánku, zkusil to v roce 2010 s Predáterem Nimród Antal. Název „Predátoři“ podle producenta Roberta Rodrigueze odkazuje na Vetřelce Jamese Camerona. Trailery mě tehdy hodně zaujaly a vyhlížel jsem snímek s větší důvěrou než The Predatora. Možná to bylo tím, že se film vracel k duchu jedničky, ale její kouzlo se nakonec zopakovat nepodařilo. I přesto snímek nehodnotím nijak zle. Jako pokus je film hodně slušný a palec nahoru jde také za soundtrack.

Každopádně jsme tentokrát dostali partu tvrdých chlapů a jednu ženu, kteří jsou vysazeni na neznámé planetě, kde je v jednom kuse džungle, kam až oko dohlédne. Stačilo by málo a postříleli by se navzájem, ale nebezpečí číhá někde jinde. Adriana Brodyho nevidíme v roli svalnatce každý den, ačkoliv bych přímo neřekl, že mi do filmu sednul, ale budiž.

V průchodu nebezpečným prostředím mu napomáhají však další známé obličeje jako třeba Danny Trejo, Topher Grace nebo Laurence Fishburne. Právě role posledního jmenovaného byla předtím napsaná pro Dannyho Glovera, jenž se měl v jednu chvíli vrátit jako Mike Harrigan. A cameo měl mít i Arnold Schwarzenegger jako Dutch. Ani jedna varianta nedopadla. Snímek se i tak netají tím, že o předchozích událostech ví. Sama Alice Braga mluví o střetnutí s Predátorem. Tady uskupení ovšem nestojí jenom proti jednomu lovci a dozvídáme se, že existují klany Predátorů, které mezi sebou nemají přátelské vztahy.

To byly dosavadní filmy s Predátorem, které už brzy doplní šestý kousek. Jaký dosavadní film s Predátorem máte nejraději? Případně se pochlubte v komentářích osobním žebříčkem. Na závěr ještě jeden featurette k Predátorovi: Evoluci:

« Předchozí kapitola

Predátor: Evoluce

14.09.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest