SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka?

SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Velký bratr má další plán, jak zpestřit sledování filmů v kině.

Americká společnost SoudFi přišla se zvláštním nápadem. Chce přinést 3D zvuk do kin...s pomocí sluchátek. Technologie 3D zvuku, jako Dolby Atmos, jsou instalované jenom někde, SoudFi by šlo přidat do jakéhokoliv sálu, při výrazně menší investici. Divákovi stačí libovolná sluchátka, chytrý telefon a příslušná aplikace. Kino musí být na technologii vybavené a film musí mít připravenou zvukovou stopu smíchanou speciálně pro SoundFi. Celá věc funguje tak, že v sále jsou vysílané uchu neslyšitelné signály, které zachytí mikrofon vašeho telefonu a s jejich prostřednictvím synchronizuje zvukovou stopu filmu s tou ve sluchátkách. Dokonce by snad měla technologie brát v potaz, kde v sále sedíte a podle toho být schopná započítat prodlevu.

Prozatím se technologie zkouší v několika kinech USA, v partnerství s akčním filmem Equalizer 2. Magazín Variety dostal možnost otestovat technologii na specializovaném demu a tam (nepřekvapivě) byl zážitek pozitivní – třeba při sportovním utkání údajně použití SoudFi skutečně vtahovalo do hry, kulky svištěly v akční scéně kolem hlavy apod. Jak to zní v praxi, těžko říct, nicméně společnost na svých stránkách nabízí v SoudFi módu trailer na Equalizera 2 a minimálně za mě to nijak zajímavý zážitek není – zvuk akorát zní víc dutě, to je vše.

Dále společnost slibuje, že by technologie mohla nabízet snadné přepínání dabingu a původního znění, umožní vám odskočit si a při tom film alespoň slyšet, popřípadě by sluchátka mohla nabízet třeba stopu s režisérovým komentářem. Zároveň se společnost nepokrytě přiznává, že chce sbírat vaše data a prodávat je filmovým studiím. Zvlášť třeba pokud používáte chytrá fitness sluchátka, tak vám například změří, při kterých scénách vám stoupala tepová frekvence apod. Pokud by se technologie rozšířila, tak by se samozřejmě za 3D zvuk u filmu připlácelo.

Že zní nošení sluchátek v kině divně? Zástupci firmy tvrdí, že mládež má sluchátka v uších stejně pořád…

Co vy na to? Zní technologie zajímavě? Nebo je to jen další marketingový nesmysl, jakými se Hollywood pokouší naivně zastavit odliv diváků z kin? Minimálně já osobně si nedokážu představit, že by sluchátka různorodé kvality měla nahradit profesionální reprosoustavu kinosálu. A jestliže do kina chodíme mimo jiného kvůli komunitnímu prožitku, tak nošení sluchátek jej spolehlivě umenšuje.

Zdroje: Variety, SoundFi

Galerie: 9

SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu SoundFi: Budeme nosit do kina sluchátka? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest