Virtuální kino se blíží. Už nevstaneme z gauče?

Virtuální kino se blíží. Už nevstaneme z gauče? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Z jedné strany skvělý technický nápad může být dalším hřebíčkem do rakve pro reálnou mezilidskou interakci.

Sady na virtuální realitu předvádějí co dovedou už nějakou dobu, zatím se však nezdá, že by speciální brýle odstartovaly vyloženou revoluci. Spíš programátoři postupně zkoušejí, co všechno jde s technologií dělat. Určitou limitací může být, že ve většině situací sedíte někde doma na židli a nehýbete se, což okruh potenciálních zážitků poněkud smršťuje. Zajímavé využití teď testuje filmové studio Paramount, které ve spolupráci se společnostmi Oculus, Samsung a Microsoft hodlá spustit virtuální kino.

Co to přesně znamená? V pohodlí svého obýváku budou mít uživatelé možnost zažít návštěvu „kamenného“ kina. Ve virtuálních brýlích uvidí někde v dálce před sebou obří plátno, při otáčení hlavou uvidí hlediště a v něm dokonce i diváky. Zatím není zřejmé jak, nicméně nějakým způsobem bude možné před začátkem projekce klábosit s ostatními uživateli.

Pilotní projekt Paramount ve spolupráci s firmou Bigscreen rozběhne 3.12., kdy budou moci diváci zkusit sledovat zdarma 30 minut ze snímku Top Gun 3D.

Co na podobnou službu říkáte? Lákalo by vás něco podobného zkusit? Na jednu stranu to zní jako zajímavá technická inovace – v zásadě jde přeci jen o to, že si doma na gauči může každý teoreticky sledovat libovolně velký obraz, aniž by ho nějak limitovaly rozměry bytu nebo pořizovací náklady televize/projektoru. Při použití sluchátek navíc může každý člen domácnosti nerušeně sledovat vlastní program. To nezní špatně, na druhou stranu člověku nemůžou před očima vytanout představy lidstva, které je celé konstantně zapojené do virtuální reality a okolní svět ho vůbec nezjímá. Co myslíte? Dočkáme se jednou něčeho takového?

Titulka je z filmu Ready Player One Stephena Spielberga, ve kterém je okolní svět skutečně už tak neutěšený, že se lidé opravdu snaží trávit většinu času ve virtuálním světě.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest