The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos

The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Expert na motion capture a parťák Andyho Serkise oživí naše prehistorické předky.

Bratři Russoovi jako režiséři dokončují Avengers 4, ale stále víc se také angažují jako producenti, kteří pomáhají na svět projektům svých kolegů. Skrze svou společnost AGBO zakoupili projekt The Last Neanderthal (Poslední neandrtálec). Jde o původní námět, který nevychází z žádné předlohy a má se jednat o epické dobrodružství, silné drama a příběh přežití, pomsty a vykoupení. Pro vykreslení příběhu tvůrci využívají nejnovější vědecké objevy.

Těmi tvůrci jsou John Brancato (Hra, Terminátor 3, ale třeba také Catwoman) a Terry Notary. Společně připravili scénář podle Brancatova námětu a Notary snímek zrežíruje. Je to pro něj celovečerní prvotina, v minulosti pouze režíroval pomocný štáb při natáčení Mauglího Andyho Serkise. Spojení se Serkisem není náhodné. Notary začínal jako člen akrobatického divadla Cirque du Soleil a spolu s přelomem tisíciletí začal pronikat do Hollywoodu.

Pracoval jako kaskadér, koordinátor kaskadérů, choreograf, pohybový kouč, expert na motion capture i jako herec. Rozpohyboval nejrůznější fantasy tvory v Hobitovi, Na'vie v Avatarovi, lidoopy v trilogii Planety Opic či orky ve Warcraftu. „Zahrál“ si létajícího Banshee v Avatarovi, Rocketa v Planetě opic, Groota a Culla Obsidiana v Avengers: Infinity War, Konga v Kongovi: Ostrovu lebek a bez digitálního „make-upu“ jsme jej mohli vidět ve švédské hořké komedii Čtverec.

Ve Čtverci si zahrál uměleckého performera, který přichází do restaurace v roli opice a společně s jeho lidskou podobou si tak možná můžeme udělat vzdálenou představu o tom, jak bude pohybově ztvárněný The Last Neanderthal. Snímek by měl být natočený primárně prostřednictvím motion (performance) capture technologie.

Neandrtálci se vyskytovali na Zemi zhruba v období před 430 tisíci lety až před 40 tisíci lety. Podle některých studií zcela vyhynuli, podle jiných se asimilovali s homo sapiens moderního typu, a tak jejich geny můžeme vysledovat až k dnešnímu člověku. Oproti homo sapiens moderního typu byli Neandtrálci, zavalitější, silnější, s protáhlejšími lebkami, patrně lépe uzpůsobení k životu v chladném podnebí. Užívali kamenné nástroje, používali oheň a byli to lovci. Zdánlivě vykazují znaky primitivního kulturního chování.

Nu a teď už musíme jenom doufat, že to celé dopadne lépe než 10 000 př. n. l...

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos | Fandíme filmu The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos | Fandíme filmu The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos | Fandíme filmu The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos | Fandíme filmu The Last Neanderthal: Russoovi koupili pravěký epos | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest