Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix

Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
S přípravami hraného filmu s digitálními zvířaty pomáhal Alfonso Cuaron.

Odkoupení studia Fox Disneym bylo jednoznačně největší byznysovou zprávou týdne, ale v plíživé tichosti se odehrála v Hollywoodu ještě jedna událost, která taktéž naznačuje směr, kterým se bude továrna na sny zřejmě ubírat častěji a častěji. Víc a víc filmů, které byste očekávali v kinech, míří rovnou na VOD. Že VOD služby nabízejí exkluzivně nejrůznější „malé“ snímky, na to už jsme docela zvyklí. V poslední době se však na online video půjčovnách čím dál častěji objevují větší a větší projekty, popřípadě filmy, které původně měly být uvedené v kinech, ale nakonec skončily právě na VOD.

Když se zaměříme na Netflix, který je v téhle tendenci nejdál, tak můžeme jmenovat loňské Bright za 90 milionů, Scorseseho The Irishman má stát přes 140 milionů a Six Underground od Michaela Baye má stát přes 150 milionů. Když si vyjmenujeme filmy, které měly původně být uvedené v kinech, ale nakonec skončily na Netflixu, tak tu máme Cloverfield Paradox, který Netflix zakoupil zcela, a následně Annihilation a Superfly, které se v USA promítaly v kinech a Netflix si koupil práva na mezinárodní distribuci.

Nejnovější akvizicí Netflixu se stává Mauglí od Andyho Serkise. Snímek měl být v polovině října 2018 uvedený v kinech po celém světě. Z toho teď sešlo a společnost Warner místo toho prodala film internetovému gigantovi. Tak končí neleká cesta snímku k divákovi, kterou už od počátku provázely potíže. První nápad na realizaci Knihy džunglí se u Warneru objevil v roce 2012. Teprve v roce 2014 se projekt ustálil s Andym Serkisem jako režisérem. V té době však už byly daleko přípravy Disneyho konkurenčního projektu. Z počátku to vypadalo, že se obě studia o prvenství v kinech poperou, ukázalo se však, že realizace Serkisovy vize si vyžádá čas, a tak Warner vzdal naděje, že by mohl Disneyho předstihnout.

Snímek se několikrát odkládal, aby měl od Disneyho dostatečný odstup, a aby Serkis stíhal své další povinnosti (Planeta opic). S performance capture si dávali filmaři na čas a pár týdnů s natáčením pomáhal například Alfonso Cuaron, který si s natáčením před zeleným plátnem užil svoje při přípravách Gravitace. Další potíže přišly při propagaci. Serkis se netají tím, že natočil výrazně dospělejší film, než je ten Disneyho. Daleko temnější, daleko víc inspirovaný původní Kiplingovou knihou, ve které režisér vnímá odraz autorovy osobní zkušenosti, kdy se cítil jako outsider, po tom, co po přistěhování do Británie zažil jako cizinec brutální šikanu. Snímek podle Serkise do určité míry zkoumá také témata společenských vrstev v Indii a kolonizace. Snímek počítal s ratingem PG13, ale rozhodně není pro každého. Krom hlubších témat nechybí násilné či strašidelné momenty.

Přesunem na Netflix snímku odpadne tlak na to, aby do kina přišlo co největší množství lidí, odpadnou problém s propagací. Serkis sice točil film ve 3D a zdá se, že třetí rozměr je důležitou součástí vyprávění, nicméně Andy má přislíbeno, že alespoň do určité míry bude snímek promítaný také v kinech. Zatím nebylo odhaleno, zda se bavíme třeba o nějaké exkluzivní dohodě s kiny IMAX, popřípadě o nějakém limitovaném množství projekcí v USA. Tak či tak bude snímek pro všechny diváky dostupný někdy během příštího roku na Netflixu, kde se stane dalším kamínkem, kterými VOD společnost dláždí svou cestu k pozici nejsilnějšího hráče na filmově-seriálovém trhu.

Film by měl daleko víc vycházet z Kiplingovy předlohy, nikoliv z Disneyho pohádky. Režíruje expert na performance capture, Andy Serkis, a podařilo se najít skvělé obsazení. Christian Bale namluvil Baghíru, Cate Blanchett hada Kaa, Benedict Cumberbatch Šér Chána, Naomie Harris Nishu, Andy Serkis Balooa, Peter Mullan Akélu, Jack Reynor Mauglího vlčího bratra, Eddie Marsan Vihaana, Tom Hollander Tabaquiho a Freida Pinto Messuu. Datum premiéry je stanoveno na 18.10. 2018.

Zdroj: Deadline

Galerie: 14

Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu Mauglí vzdává boj o kina, jde na Netflix | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest