Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina

Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Rapper RZA po Pěstech ze železa proniká do širšího povědomí jako režisér. Koukněte na trailer drsné lupičské kriminálky.

Na Comic-Con se krom očekávaných velkých značek občas podívají i malé nenápadné projekty, o kterých jste do té doby třeba ani neslyšeli. Cut Throat City natočil rapper RZA, od kterého jsme mohli vidět už třeba fantasmagorickou kung-fu poctu The Man with the Iron Fists a jedná se o heist movie, který se odehrává v New Orleans zdevastovaném hurikánem Katrina.

Hrdiny filmu jsou přátelé z dětství z Lower Ninth Ward, jedné ze čtvrtí, které byly v roce 2005 nejvíce postižené hurikánem Katrina. Všichni po hurikánu našli svoje domovy zpustošené, nemají práci a FEMA (federální agentura pro zvládání krize) jim nepomáhá. Neochotně vstoupí do služeb místního gangstera, když nevidí žádné jiné východisko. Ten je najme, aby provedli v centru města odvážnou loupež. Plán se ale pokazí a přátelé musejí utíkat. A to jak před dvojicí idealistických detektivů, tak před gangsterem, který si myslí, že mu ukradli jeho peníze. Jediným způsobem, jak se vykoupit z jeho nemilosti, je provést další loupež. Obrátí se tedy proti kasinům, která podle nich městu vzala dost na to, aby si oni teď mohli vzít kus zpátky.

Upoutávka působí hodně hudebně. Je rytmicky sestříhaná, jde v ní cítit vliv videoklipů. Sálá z ní rozhořčení lidí, kteří mají pocit, že je společnost nechala na holičkách a dotlačila je nezáviděníhodné situace. Je samozřejmě otázka, zda filmu bude vykreslovat jen svízelnou situaci vytopených lidí anebo bude morálně ambivalentní a poukáže na to, že jakkoliv je jejich pozice složitá, zločin asi nebude to pravé ořechové východisko.

Scénář filmu napsal nezkušený Paul Cuschieri, v hlavních rolích hrají Shameik Moore (Dope, Spider-Man: Paralelní světy), Wesley Snipes (Blade, Expendables 3), T.I. (Ant-Man), Terrence Howard (Iron Man, Empire), Demetrius Shipp Jr., Denzel Whitaker, Keean Johnson nebo Kat Graham. Snímek má být uvedený začátkem roku 2019.

Galerie: 6

Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu Cut Throat City: Velký heist v pustině po hurikánu Katrina | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest