The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman

The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Robert Redford září v podmanivém traileru o nepolepšitelném kriminálníkovi, který se ani na stará kolena nehodlá změnit.

Trailerová smršť posledních desítek hodin pokračuje, když se v první upoutávce představuje i snímek The Old Man and the Gun s jedinečným Robertem Redfordem v hlavní roli. Příběh je založen na životních osudech Forresta Tuckera (narozen 1920), amerického bankovního lupiče z povolání, který se tomuto nebezpečnému řemeslu věnoval celý svůj život. Poprvé skončil ve vězení již v patnácti letech, načež si měl skrze krádeže přijít zhruba na čtyři miliony dolarů. Během kariéry se ocitl mnohokrát ve vězení, leč ani mříže jej nedokázaly udržet na uzdě. Traduje se, že se mu podařilo osmnáctkrát utéct z věznic různého typu, přičemž legendární je zejména útěk ze San Quentin State Prison v Kalifornii roku 1979. Současně si získal reputaci jako lupič / dokonalý gentleman.

Tenhle projekt jsem měl na seznamu "must-see" už od jeho prvopočátku a nutno podotknout, že první upoutávka rozhodně nezklamala. Ba naopak, tahle poeticko-nostalgická sonda do života stárnoucího muže působí jako balzám na duši a index natěšenosti vystřelil někam do stratosféry. Redford tuhle kombinaci dokonalý gentleman / outsider (člověk na hraně) zvládá bravurně, navíc námět je pro něho jako dělaný. Nevím proč, ale hned jsem si vzpomněl na skvělý Podraz z roku 1973. Možná to bude tím, že ten sedmdesátkový nádech tam je cítit takřka v každém záběru. Už z traileru lze poznat, že kameraman Joe Anderson odvedl nadstandardní práci a o režii, respektive scénář Davida Loweryho, s nímž Redford natočil rodinné dobrodružství Můj kamarád drak, nemám vůbec strach. Ve filmu se rovněž objeví Casey Affleck jako detektiv John Hunt (s Lowerym spolupracoval mimo jiné na filmech Ain't Them Bodies Saints a Přízraky), Sissy Spacek, Danny Glover, Tika Sumpter či Tom Waits.

Snímek vychází z textu oceňovaného autora Davida Granna (například knižní předloha dobrodružného dramatu Ztracené město Z), jenž pro magazín The New Yorker napsal povídku The Old Man and the Gun, v níž se pokusil načrtnout Tuckerův profil a popsat jeho poslední bankovní loupež. Pro zájemce dostupné zde.

Americká premiéra je dle IMDb stanovena na 5. října 2018 a já budu jen doufat, že český distributor se nenechá zahanbit a Redforda pošle i do tuzemských kinosálů. Byla by chyba tohle pomrkávání po zlatých plešounech odignorovat.

V galerii pod trailerem naleznete několik fotek z filmu a z natáčení a rovněž filmový plakát.

Zdroj: Variety

Galerie: 8

The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu The Old Man and the Gun: Robert Redford jako bankovní lupič gentleman | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest