Appalačská stezka: Robert Redford vyrazí do hor

Appalačská stezka: Robert Redford vyrazí do hor | Fandíme filmu
Společnost mu bude dělat Nick Nolte a oba pánové si vyrazí podle předlohy Billa Brysona.

Příznivci spisovatele a cestovatele Billa Brysona, patrně znají jeho cestopis A walk in the Woods: Rediscovering America on the Appalaching Trial, do češtiny překládáno jako Appalačská stezka. Několik let se o filmové adaptaci tohoto cestopisu plného humorných dialogů a putovních dobrodružství dvou zestárlých parťáků šuškalo, ale až letos filmaři konečně vyrazí do hor.

Autorem knihy je americký spisovatel a cestovatel v jedné osobě, který se po mnoha letech opětovně setkal se svým kamarádem z mládí Stephenem Katzem a společně vyrazili na severovýchod USA. Zde podnikli několikaměsíční výlet po mýtické Appalačské stezce, s cílem ukrojit z té 3500 km dlouhé, člověkem nepoznamenané, cestičky co možná nejvíc. Zda se jim to nakonec podařilo či nikoliv není až tak důležité. Kniha je čtenáři oblíbena pro smích vyvolávající bystré rozhovory a diskusní pře mezi oběma kamarády, pro někdy absurdní momenty, které dvojici během putování potkaly a v neposlední řadě i pro autorovu upřímnou kritiku správy amerických národních parků.

Mezi věrné příznivce knihy určitě zařaďme i Roberta Redforda, který je právě jedním z těch, kteří se o zfilmování tohoto cestopisu několik let intenzivně zajímají. K prvním úvahám o filmové adaptaci došlo v roce 2005 a od této doby prošlo rukama Roberta Redforda hned několik scénářů. V těchto prvních zmínkách o adaptaci se rovněž skloňovalo jméno Redfordova celoživotního filmového přítele Paula Newmana, takhle možnost však bohužel v roce 2008, vzhledem ke smrti Paula Newmana, zanikla.

Robert Redford se však o film i nadále intenzivně zajímal a nyní je doba, kdy zřejmě k natočení filmu podle knihy definitivně dojde. Donedávna to vypadalo, že se Redford u filmu ujme produkce a k tomu si i zahraje hlavního hrdinu - cestovatele a autora knihy Billa Brysona. Ještě v dubnu bylo režisérské křeslo pevně obsazeno osobou Richarda Linklatera, Nicméně vše je jinak, Linklater od projektu odstoupil a Robertu Redfordovi přibyla další funkce. Rozhodl se nehledat nového režiséra, ale sám se postavit za kameru a natočit si film po svém. Určitě to není špatná zpráva, protože Redford se o projekt zajímá mnoho let a také podle toho, jak dlouho se vybíral vhodný scénář je patrné, jak moc mu na osudu filmu záleží.

V otázce obsazení je jasno ještě u druhé hlavní role. Postavu skutečného spisovatelova spolucestovatele po Appalačské stezce - Stephena Katze, si zahraje Nick Nolte. Nolte tedy ztvární skutečnou postavu z knihy, která se ale tak nějak i díky svým fyzickým předpokladům a zálibě v útulných hospůdkách na náročnou výpravu po Appalačské divočině nehodí. Natáčení tohoto finančně nezávislého filmu by mělo začít ještě letos na podzim a na veřejnost by se film mohl dostat na konci roku 2014.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest