Box Office: Povstala krása z popela?

Box Office: Povstala krása z popela? | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Čus, tady Deadpool. Mám ho největší. Debut komediálního pokračování.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

A to nejlepší nakonec. Do kin konečně zavítal Deadpool 2. Tradičně se spoustou keců, ale také velkými očekáváními. Debut se zastavil na 125 milionech, což je 5% pokles oproti 132 milionům prvního dílu (který by dnes byl se započtenou inflací dokonce na 141 milionech). V rámci superhrdinských filmů tahle čísla nevypadají kdovíjak dobře, ale pokud se na Deadpoola budeme dívat jako na komediální sequel, tak tu nic tak obřího dlouho nebylo a film si naprosto podal dosavadního rekordmana Křižovatku smrti 2. Ta by dnes i po přepočítání byla na nějakých 109 milionech dolarů, čistě tehdy ale utržila v roce 2001 jenom 66 milionů. Komediálním sequelům se většinou daří lépe než originálům (Prcičky 2, Pařba 2, 22 Jump Street), jenže Deadpool je tak unikátní případ, že se na něj tahle diskuze ani nevztahuje. Když poprvé startujete se 132 miliony u mládeži nepřístupné komiksovky, moc výš už se ani jít nedá. 

Film se tedy řadí za jedničku a všude bude mít dvojku: druhý nejlepší otvírák eRkového filmu, druhý nejlepší otvírak studia 20th Century Fox, druhý nejlepší otvírák marvelovky, která nepatří do MCU. Globálně to ale zřejmě bude prvenství, protože film potřebuje cokoli nad 265 milionů, aby dostal eRkový rekord. Film má v Americe násobitel 2.3x, což je číslo solidní marvelovky od Disneyho. Jednička měla v roce 2016 násobitel 2.7x, ale zasahoval tam ještě volný pondělek, kdy se slavil Presidents Day. Příští víkend má Deadpool Memorial Day, což zamezí, aby film nějak výrazně spadl ve druhém víkendu. To nepochybně ještě tržby přifoukne. I kdyby měl Deadpool 2 výdrž jako horší filmy vydané tento víkend (Godzilla nebo Alien: Covenant), dotáhne to s přehledem na 250 milionů. Cokoli lepšího jde nad 300 mega. 

Zdroj: Forbes

« Předchozí kapitola

Deadpool 2

18.05.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Povstala krása z popela? | Fandíme filmu Box Office: Povstala krása z popela? | Fandíme filmu Box Office: Povstala krása z popela? | Fandíme filmu Box Office: Povstala krása z popela? | Fandíme filmu Box Office: Povstala krása z popela? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest