The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor

The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmaři vpustili na plac reportéry, a tak známe spoustu nových podrobností o pojetí režiséra Shanea Blacka, který slibuje thriller ve stylu Čelistí a Logana.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nový Predátor před časem ukázal svůj vůbec první trailer, v tom se nicméně nepředvedl nijak výrazně. Daleko zajímavější jsou tak možná pro fanoušky reportáže z natáčení, které hollywoodští novináři směli po premiéře traileru zveřejnit. Na rozdíl od upoutávky se nám snímek konečně pořádně odhaluje.

Když točil režisér Shane Black Iron mana 3, dovolil si hodně výrazně změnit jednu komiksovou postavu. Dodnes mu kvůli tomu chodí nenávistné dopisy. Jeho The Predator také přinese mnoho nového, ale v jádru podle Blacka zůstává to, co dělá Predátora Predátorem. Co to je? Změnit podle režiséra můžete skoro všechno, ale vždycky když točíte Predátora, musí to být film o lovu. O lovu, lovcích a kořisti.

Kam se bude nový predátor posouvat? Důležitá je predátoří mytologie. Proč Predátoři dělají, co dělají? Co je pro ně dalším krokem? Jak se dá zvýšit měřítko? Když se vrátíme k analogii s Iron Manem 3, tak takhle velký film The Predator rozhodně není. Nebo spíš není tak drahý. Rozpočet byl sotva poloviční. Přesto se Black snažil o to, aby snímek velkým dojmem působil. Jak toho chce docílit? Nenatáčel The Predatora jako čistokrevnou akci, ale daleko víc jako thriller.

Jako velkou inspiraci označuje Spielbergovy Čelisti. Ty také na první dojem nenabízejí žádný opulentní spektákl, přesto jsou však až po okraj plné napětí, atmosféry a nebezpečného zabijáka z hlubin. Jako další inspiraci uvádí Black Logana, který také neměl jednu akční scénu za druhou, ani je neměl kdovíjak bombastické, ale když už na ně došlo, měly na vás dopad. Dvouhodinová akce navíc podle něj není udržitelná. Když se díváte na Transformers, tak je tam těch velkolepých momentů tolik, že i když jednotlivě mohly být silné, v takhle nahuštěné podobě se ztrácejí v davu a pozbývají jakýkoliv dopad na diváky. Napětí podle Blacka po dobu dvou hodin udržet jde.

Film samozřejmě bude mládeži nepřístupný a bude krvavý, ale neměl by podle Blacka glorifikovat násilí. Z násilí má jít hrůza, radost mají diváci čerpat z hrdinů, kteří podpoří jeden druhého tváří v tvář všem hrůzám. Snímek má být určitě zábavný, nemají chybět hlášky, ale není to komedie, rozhodně jde o thriller. Trochu pomaleji vyprávěný thriller, s nádechem westernu. Pokud jde o výstavbu filmu, tak se Black nebrání digitálním trikům, pokud jsou dobře udělané, ale tam kde to šlo, tam používal praktické efekty.

Další kapitola »

Predátor: Evoluce

14.09.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Horor
Info o filmu

Galerie: 6

The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu The Predator: Co všechno přinese dosud největší Predátor | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest