Preview: The Tomb

Preview: The Tomb | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Důkladná představovačka filmu, rozhovor s Arnoldem a Slyem, první záběry a fotky z filmu.

Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger si očividně náramně užívají možnost spolupráce, která se jim v poslední době naskytla. V nedávném rozhovoru se oba rozpovídali o jejich nejnovějším společném projektu The Tomb a současně se pokusili odpovědět na otázku, proč jsme museli na setkání dvou nejzářivějších akčních ikon osmdesátých let čekat tak zatraceně dlouho.

O zápletce kriminálního dramatu The Tomb jsme vás již informovali, tudíž není třeba zabíhat znovu do detailů. Jen ve zkratce připomenu základní kostru připravovaného snímku a doplním nové informace, se kterými přišli Sly a Arnold. Příběh se zaměřuje na Raye Breslina (Stallone), což je světoznámý bezpečnostní expert, jehož pracovní náplní je analýza a vylepšování zabezpečovacích systémů u vězeňských zařízení. Jak už to bývá, eventuální slabá místa se nejlépe projeví v praxi. Ray se vždy nechá zavřít do daného vězení a následně se pokouší o útěk, přičemž se mu to zpravidla daří. Zásadním zjištěním je, že ředitel věznice vždy ví, co je Breslin zač, tudíž mu v případě nouze může podat pomocnou ruku a s klidem ho dostat ven.

Problém nastane při poslední prácičce, když se Ray ocitne v hypermoderním lochu pro extrémně nebezpečné zločince. Zde hlavnímu hrdinovi brzy dojde, že svou záchrannou brzdu v podobě spojence na nejvyšších místech nemá, ačkoliv zatím netuší, proč tomu tak je. Stallone v rozhovoru hovoří o síti intrik, kterou bychom měli postupně rozplétat. V tuto chvíli vstupuje na scénu postava spoluvězně, kterou ztvární Arnold Schwarzenegger. Jedná se o vysoce nebezpečného kyberzločince, jenž dokázal vyvinout nebezpečný kód (postup), se kterým by mohl lehce odstavit globální bankovní systém. Přirozeně by se rád zase podíval na denní světlo, a proto čeká na člověka, který by mu k vysněnému cíli dopomohl. Z tohoto pohledu je pro něho Breslin opravdovou výhrou, protože duchovním otcem nejdůvtipnějšího vězení světa je on sám. Jelikož se nejedná zrovna o místo, kde byste chtěli trávit čas, spojí tito dva nesourodí drsňáci svoje síly a pokusí se pláchnout.

Původní scénář měl na svědomí Miles Chapman (napsal scénář k direct-to-dvd béčku Road House 2: Last Call), pak se ovšem studio rozhodlo, že jeho práci je ještě třeba dopilovat a oslovili Jasona Kellera (Kazatel Kalašnikov, Sněhurka), aby materiál přepsal. Tyhle autorské kličky obvykle neznamenají nic dobrého, ale v tomto případě se zatím zdá, že scénář je konzistentní a solidní. Švédský režisér Mikael Håfström (Pokoj 1408, Obřad) má k ruce materiál, ze kterého je možné vytvořit zajímavý thriller z vězeňského prostředí. Dalším nesporným kladem určitě je, že Rambovi a Terminátorovi budou sekundovat například James Caviezel v roli ředitele věznice, Vinnie Jones jako vedoucí bachařů, Sam Neil v roli vězeňského lékaře či rapper Curtis "50 Cent" Jackson, který se představí v úloze Breslinova IT specialisty.

V závěru ještě poznámka k hvězdnému spojení legendárních svalovců. Stallone ve zmiňovaném interview uvedl, že na to, aby se upsali stejnému projektu, byli oba příliš soutěživí. Jinak řečeno, v těle jim kolovalo příliš mnoho testosteronu, tudíž si oba alfa samci přísně střežili svoje teritorium. Jenže doba se změnila a akční žánr v podobě, ve které jej oba znali, začal upadat. Dnes v kinech narazíte spíše na superhrdiny, kteří mrknutím oka nebo lusknutím prstu vytvoří ohnivou kouli a zachrání tak svět. Oproti tomu v The Tomb se setkáte s klasicky vyprofilovanými drsňáky (male-pattern badness), kteří nejdou pro ránu pěstí daleko. Schwarzenegger ke spolupráci dodal, že se situace nějak uvolnila po skončení jeho politické kariéry. Snaha, která po tři desetiletí nepřinesla žádný výsledek, se nyní přetavila do mnoha společných projektů (Expendables, Expendables 2, The Tomb). Snad to nadšení a energie chlapcům vydrží pořádně dlouho!

 

Rozhovor s Arnoldem a Slyem, první záběry z filmu

 

Galerie: 5

Preview: The Tomb | Fandíme filmu Preview: The Tomb | Fandíme filmu Preview: The Tomb | Fandíme filmu Preview: The Tomb | Fandíme filmu Preview: The Tomb | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest