Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně

Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Miller má v ruce několik hotových scénářů a je připraven okamžitě točit pětku a šestku. Finanční spory mu však brání v práci.

Loni na podzim jsme vás poprvé informovali o tom, že natáčení dalšího pokračování Šíleného Maxe brání spory mezi studiem Warner Bros. a produkční společností Kennedy Miller Mitchell. Už tehdy jsme věděli, že podle KMM byl film natočený pod cenou dohodnutého rozpočtu, zatímco Warner tvrdil, že byl rozpočet překonaný. Právě tenhle rozpor je důvodem toho, proč Warner nechce zaplatit KMM bonus ve výši 7 milionů dolarů, o kterém se firma domnívá, že jí právoplatně náleží.

Warner chtěl spor přesunout do USA, to však australský spor zamítl. Podle Sydney Morning Heraldu zatím situace vypadá následovně:

Podle KMM Warner chtěl, aby produkce vynechala některé scény ze scénáře, přidala jiné a natočila nový závěr. Po dodání hrubého sestřihu filmu studio po Millerovi údajně chtělo, aby do filmu udělal zásahy, které si vyžádaly zásadní změny a zpoždění produkce (Warner prý chtěl jak úplně nové scény, tak scény, u kterých dříve požadoval vyškrtnutí). Proběhlo celkem deset testovacích projekcí a pokaždé studio žádalo změny. Warner schválil doplňující natáčení za 31 milionů a souhlasil s tím, že tyto náklady nebudou zahrnuty do původního rozpočtu filmu (od kterého se odvíjí udělení či neudělení zmiňovaného bonusu). Warner také měl přizvat společnost Ratpac-Dune Entertainment jako spolufinancéra, i když byl smluvně povinován takovou příležitost nejprve nabídnout společnosti KMM. Kennedy Miller Mitchell Warner viní také z toho, že zničil vzájemnou důvěru, což zavinilo, že spolu obě strany momentálně nepracují na dalším pokračování.

Warner naopak tvrdí,že film zásadně překročil schválený rozpočet, kdy dodatečné náklady způsobila ve velké míře společnost KMM, bez písemného souhlasu studia. Podle Warneru měla produkce zpoždění a náklady narůstaly už během hlavní části natáčení. Pokud by studio nežádalo změny, tak by nikdy nebylo možné dokončit film včas a za předem dohodnutý rozpočet. Warner nový konec nepožadoval, pouze jej navrhl. Společnost KMM se údajně na spolufinancování dotáček podílela – není tedy pravda, že by neměla příležitost. Warner chtěl 100minutový, mládeži přístupný film, místo toho dostal dvouhodinový, mládeži nepřístupný. Celkem se premiéra odsunula o 14 měsíců a náklady se zvedly o 31 milionů. Celkem tedy na 185 milionů, což KMM má brát právo na požadovaný bonus. Warner inadále trvá na tom, že má být soud přesunutý z Austrálie do USA.

Režisér a scenárista George Miller se ke sporu nevyjadřuje. Uvedl pouze tolik, že ve vzniklém čase nezahálí a připravil celou řadu scénářů, které jsou připravené k okamžitému natáčení. Možností je prý celá řada, nicméně, jestli někdy Mad Maxe 5 a 6 uvidíme, to teď Miller upřímně nedokáže říct. Odpoví až budoucnost.

Zdroj: Sydney Morning Herald

Šílený Max: Zběsilá cesta

07.05.2015 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 8

Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu Šílený Max: Spory brání pokračování a působí nesmiřitelně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest