Monsters 2: Sci-fi za pár babek

Monsters 2: Sci-fi za pár babek | Fandíme filmu
Chcete si natočit vlastní sci-fi? Dnes už to není nemožné.

Monsters Garetha Edwardse vzbudily před dvěma lety menší senzaci. Britský režisér tenkrát dokázal něco zhola nemožného. Za půl milionu dolarů (tedy zhruba za deset milionů korun) natočil nezávislou sci-fi, která nebyla k smíchu. Jistě, z trikového hlediska to nebyl úplně Hollywood, ale vzhledem k tomu, že efekty Edwards dělal na notebooku u sebe v ložnici, jde o hodně slušnou podívanou. A také inspirativní. Díky čím dál vyspělejší technice a čím dál nižším cenám už je v dnešní době filmování dostupné úplně pro každého, kdo o něj stojí. Třeba pro tvůrce sequelu, které Vertigo Films nedávno najaly.

Nicméně je třeba vzít v potaz, že Edwardsova situace byla malinko specifická. Štáb byl ochotný se hodně uskrovnit a všechno si dělat na koleni, nikdo se nepáral s žádnými povoleními, takže se všude točilo načerno, a kulisu zdevastované krajiny filmařům „zdarma poskytl“ hurikán Ike. A tak i když mají tvůrci pokračování k dispozici rovných pět milionů, není vůbec jisté, jestli se jim podaří vizuální kvality jedničky napodobit.

Ale určitě to není nemožné, protože podle nejnovějších zpráv by měl pokračování nazvané Monsters: The Dark Continent režírovat Tom Green, který se otrkal na seriálu Misfits – taktéž nízkorozpočtové sci-fi záležitosti. První Monsters vyprávěly příběh novináře, který se snažil propašovat vyděšenou americkou turistku přes mimozemšťany kontaminovanou a armádou izolovanou oblast. Napodruhé bychom, podle dřívějších zvěstí, měli do nebezpečné zóny následovat učitele, který se tam vydá hledat pohřešovaného bratra. Nicméně všechno teď může být jinak, protože produkce čerstvě najala nového scenáristu – nepříliš známého Jaye Basua, který se klidně mohl vydat úplně jiným směrem.

Zdroje: Indie Wire, Screen Daily

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest