Nová Godzilla: Kdo napíše scénář?

Nová Godzilla: Kdo napíše scénář? | Fandíme filmu
Nová Godzilla už je více než rok v přípravě. Teď se Legendary Pictures rozhodly poladit scénář.

V Legendary pictures se rozhodli scénář svěřit svému ostřílenému spolupracovníkovi Davidu S. Goyerovi. Což je scenárista s hodně nevyrovnanou pověstí. Podílel se na řadě úspěšných hitů, jako je třeba batmanská trilogie. Jenže tam na scénář nikdy nebyl sám, pokaždé s někým spolupracoval. Naopak má na kontě takové zázraky jako je Blade: Trinity. Takže dopředu těžko soudit, jak to dopadne. Každopádně má zaúkol rozpracovat hrubý koncept, který načrtnul Dave Callaham, scenárista Expendables nebo Dooma. (Poznámka: jiné zdroje tvrdí, že Goyer začne psát úplně od nuly. Ne že by na tom nějak zvlášť záleželo, Callaham rozhodně není žádné scenáristické eso).

O připravovaném filmu toho jinak mnoho známo není. Do kin by měl jít už v roce 2012 a režírovat ho má mladý Gareth Edwards, který na sebe upozornil nezávislým snímkem Monsters. Ten možná není kdo ví jak úžasný, ale řemeslně je zvládnutý slušně a Edwards v něm s mizivým rozpočtem (hovoří se o částce od půl milionu až po směšných 15 tisíc dolarů) dokázal dělat divy. Ostatně, přesvědčte se sami v traileru. A právě téhle jeho schopnosti by v Legendary zřejmě rádi využili. Jména producentů se napříč internetem a časem neustále mění, tak vás s nimi prozatím nebudeme zatěžovat.

Nová Godzilla nebude mít nic společného s filmem Rolanda Emmericha, půjde o úplně nový restart. Daleko víc by se tentokrát mělo čerpat z japonské předlohy - takže máme čekat mnohem šílenější kousky než posledně (podívejte se do galerii na první zveřejněný koncept art a vše vám bude jasné) a souboj s minimálně jedním dalším monstrem. To Legendary tvrdily loni v létě. Teď se od nich naopak ozývají zvěsti, že Godzilla a její postavy budou "hodně autentické". Tak uvidíme, co si pod tím máme představit. Celá potvůrka by měla vzniknout digitálně a servírována bude ve 3D

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest