Marvel zpočátku nevěřil Thorovi a Dark Phoenix měla přijít dřív

Marvel zpočátku nevěřil Thorovi a Dark Phoenix měla přijít dřív | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Scenárista Zak Penn se rozpovídal o svých zkušenostech v komiksovém hollywoodském rybníčku.

Scenárista Zak Penn momentálně zažívá veselé dny. Měl možnost napsat adaptaci Ready Player One – populárního románu, který zrealizoval Steven Spielberg. Film dorazil do kin a setkal se s pozitivním přijetím. Při příležitosti premiéry dává Penn řadu rozhovorů a s Hollywood Reporterem se dal do řeči na téma svých předchozích projektů.

Nejzajímavější jsou jeho vzpomínky na X-Meny 2 a práci pro Marvel. U X-Menů nepracoval na finální verzi scénáře, nicméně měl na snímek zásadní vliv. Původním záměrem bylo, aby už X2 byli příběhem Dark Phonix. Právě Penn režiséra Bryana Singera přesvědčil, že je na tenhle příběh moc brzy. V prvních X-Menech byla představená hodně střízlivá verze komiksu, a tak Penn naléhal na to, že s přechodem ke kosmickým příběhům by se mělo jednoznačně počkat.

Pro Marvel Penn psal scénář Avengers, který pak Joss Whedon celý zahodil a napsal si jej po svém, znovu od nuly. I tak stačil Zak nabrat řadu zajímavých postřehů. Penn tvrdí, že ještě před prvním Iron Manem přesvědčoval společně s Kevinem Feigem, Avim Aradem a Arim Aradem Fox, aby udělal provázaný svět marvelovských postav, ke kterým vlastnil práva (Fox tehdy vlastnil krom X-Menů také Fantastickou čtyřku a Daredevila). Nikdo je ale neposlouchal, protože Hollywood byl přesvědčený o tom, že móda komiksových filmů rychle přejde. Řada lidí jej varovala, že psát scénář k Avengers je kariérní omyl. Přišlo jim riskantní, že spolupracuje se „startupovou společností, která si sama natočí a zaplatí vlastní filmy“, protože to přece „nikdy nefunguje“.

Od roku 2007 spolupracoval Penn společně s režiséry ostatních Marvel filmů (Iron Man 1 a Neuvěřitelný Hulk vznikli předtím, na další už mohl mít vliv) na tom, aby do sebe všechno zapadlo. Podle toho, jak se filmy vyvíjely a byly obsazované jednotlivé postavy, upravoval svůj scénář k Avengers. Penn si vzpomíná, že když Chris Hemsworth přišel do kanceláří Marvelu, tak si pomyslel „Proboha, ten chlap je Thor“. Do té doby si přitom řada lidí vůbec nemyslela, že by Thor mohl fungovat na plátně a Penn se snažil zcela minimalizovat Thorův čas v The Avengers. Jakmile se ukázalo, že Thor bude fungovat, tak postavu upozaďovat přestal.

To jsou samozřejmě dávné časy, od té doby se z Thora stala stálice Marvel Universe a příběh Dark Phoenix se chystá už podruhé, protože napoprvé se ani po doporučeném odkladu příliš nevydařil.

Zdroj: THR

Avengers

04.05.2012 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Marvel zpočátku nevěřil Thorovi a Dark Phoenix měla přijít dřív | Fandíme filmu Marvel zpočátku nevěřil Thorovi a Dark Phoenix měla přijít dřív | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest