Avengers 2 možná posílí Quicksilver a Scarlet Witch

Avengers 2 možná posílí Quicksilver a Scarlet Witch | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Co má Joss Whedon nachystáno pro Avengers 2. A je vůbec možné, aby se Robert Downey Jr. nevrátil?

Při příležitosti slavnostní premiéry Iron Mana 3 byl Joss Whedon dle předpokladů dotázán na to, jak pokračují přípravy Avengers 2 a nejprve měl pro novináře obecné, ale povzbudivé zprávy. Joss dokončil první verzi scénáře, diskutuje s herci, připravují se storyboardy. Pak ale najednou přehodil výhybku a byl podstatně sdílnější. Konkrétně uvedl, že do filmu přidal své dvě oblíbené postavy z komiksů, bratra a sestru. Whedon samozřejmě může vodit fanoušky za nos nebo myslet nějaké naprosto bezvýznamné sourozence, avšak většina internetu se domnívá, že režisér mluví o Quicksilverovi a Scarlet Witch.

To je hodně zvláštní dvojka už jen proto, že se v jádru jedná o mutanty (X-Meny připravuje studio Fox), kteří jsou ale úzce spjati s Avengers (ty má Marvel). Dlouho tak nebylo jasné, komu na postavy vlastně patří práva, až Kevin Feige, ředitel Marvel Studios, před rokem vysvětlil, že postavy mohou použít obě studia, Marvel však nesmí nikdy mluvit o jejich původu (dvojčata jsou potomky Magneta) ani o tom, že jsou mutanti. Jak potom chtějí filmaři v Avengers 2 vysvětlit jejich nadpřirozené schopnosti není momentálně úplně zřejmé, nicméně pokud půjde pouze o vedlejší postavy, na podobné detaily možná vůbec nedojde.

Sourozenci původně páchali zlo v rámci Bratrstva mutantů, ale aby své činy napravili, stanou se později členy Avengers. Oba dva měli v rámci týmu zajímavou dynamiku, Quicksilver byl vždycky tak trochu outsider, díky své nedůvěřivé a arogantní povaze, Scarlet Witch zase zažívala romantický vztah s androidem Visionem (toho by si rád zahrál Vin Diesel, ale nikde samozřejmě není řečeno, že se ve filmu postava vůbec objeví). V Ultimátní verzi Marvel Universe je potom dvojice ještě zajímavější. Mezi sourozenci se objevují určité náznaky incestního vztahu a oba dva navíc nikdy nemohou s SHIELDEM a Avengers (v tomto případě Ultimates) spolupracovat oficiálně – kvůli jejich teroristické minulosti musí Fury vzájemnou spolupráci tajit.

Co se schopností týče, tak Quicksilver je takový další Flash – jeho prvotní schopností je rychlý pohyb. V některých verzích komiksu dokáže vyvinout rychlost až Mach 10. S vysokou rychlostí dále souvisí nejrůznější vyvolávání větru, běhání po vodě či po zdech, popřípadě cestování v čase. Se Scarlet Witch je to malinko složitější, její hlavní schopností je „upravování pole pravděpodobnosti“, což znamená, že hrdinka dokáže v dohledné oblasti zajistit, že se přihodí něco nanejvýš nepravděpodobného, takže může hypoteticky zastavovat kulky za letu, zapalovat hořlavé objekty či odemykat zamčené dveře. Zrovna její schopnosti působí v rámci poměrně realistického filmového světa až příliš neomezeně, tak uvidíme, jak si s nimi Whedon poradí. Tedy za předpokladu, že sourozence ve filmu skutečně uvidíme.

 

Když Avengers 2, tak lepší!

Co se dalších neurčitých prohlášení o filmu týče, Whedon tvrdí, že kdyby k natáčení filmu neměl důvod netočil by ho. Nicméně už během dokončování prvního filmu ho napadl směr, jakým by se Avengers mohli v budoucnosti ubírat. Režisér je rád, že díky masivnímu úspěchu jedničky asi nehrozí, že by dvojka nějak výrazně pohořela, avšak dělat cokoliv na půl plynu podle něj nemá smysl – logicky se musí pokusit první Avengers překonat. Když už má filmu věnovat tři roky svého života, musí to stát za to. V prvním filmu se hrdinové poznali, tentokrát už je nechá pořádně padnout na ústa, dostane se jim pod kůži a prozkoumá, co je stále žene kupředu.

To by mohlo být obzvláště obtížné u Iron Mana, který se před Avengers 2 stihl představit už ve čtyřech filmech, nicméně Robert Downey Jr. prý svým zápalem Whedona motivuje k lepším výkonům. Obecně se pak z Jossových slov dá vyčíst, že Tony Stark je od pradávna pevnou součástí scénáře Avengers 2 a je tedy zhola nemožné, že by Marvel s Downeym nevyjednal smlouvu alespoň na tenhle jeden další film. A když už je řeč o Iron Manovi, určitá jednání probíhají i s Donem Cheadlem, takže by se tentokrát teoreticky mohl objevit také Iron Patriot/War Machine. Natáčení by mělo začít v únoru příštího roku, takže nejpozději v té době bychom mohli znát nějakou prvotní synopsi.

Zdroje: SHH, Yahoo, CBM, THR, Collider

Avengers: Age of Ultron

01.05.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Avengers 2 možná posílí Quicksilver a Scarlet Witch | Fandíme filmu Avengers 2 možná posílí Quicksilver a Scarlet Witch | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest