Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování

Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Producent Steven Spielberg projektu stále věří.

Tintinova dobrodružství z roku 2011 nebyla bez chyby, ale jednalo se o velice zábavnou, dobrodružnou podívanou, ve které se režisér Steven Spielberg utrhl ze řetězu při využívání možností virtuální kamery. Snímek připravoval ve spolupráci s Peterem Jacksonem, velkým fanouškem Tintina, který u projektu sloužil jako producent a pomáhal do projektu vnést know-how natáčení v performance-capture oblecích. Dohoda byla tehdy taková, že Spielberg natočí první film a Jackson druhý. Jacksona nicméně zaneprázdnilo natáčení třídílného Hobita a následně produkování a příprava scénáře Mortal Instruments. Dočkáme se tedy vůbec někdy?

Podle Spileberga ano. Při propagování Ready Player One uvedl, že se s filmem pořád počítá. Jestli všechno půjde dobře, tak už brzy by měl Jackson začít připravovat scénář. Animace u podobně rozsáhlých projektů obvykle trvá zhruba dva roky, a tak nemáme snímek očekávat dříve než za tři roky. Tedy za předpokladu, že všechno poběží, jak má. Tintin ale rozhodně není mrtvý!

Budeme tedy Stevenovi věřit. Podle starších zpráv měl druhý film vycházet z Hérgého komiksů Chrám slunce a Sedm křišťálových koulí. V Chrámu slunce Tintin zjišťuje, že jeho přítele, profesora Hluchavku, unesl potomek starodávných Inků do hlubin Peru. Společně s kapitánem Haddockem se jej vypraví osvobodit. V Sedmi křišťálových koulích expedice objeví v Andách hrobku inckého kněze. Její členové upadají jeden po druhém do kómatu a je na Tintinovi, aby vypátral, co způsobuje jejich záhadnou nemoc.

V původním filmu hráli hlavní role Jamie Bell, Andy Serkis, Nick Frost a Simon Pegg. Scénář tehdy napsali Steven Moffat, Edgar Wright a Joe Cornish a následně se objevila zpráva, že dvojku by měl napsat Anthony Horowitz (seriály Vraždy v Midsomeru či Hercule Poirot), ale Spielbergovo vyjádření působí dojmem, že se do scénáře dvojky nakonec Jackson pustí sám.

Na závěr se podívejte, jak podobný film vzniká:

Zdroj: Premiere

Tintinova dobrodružství

20.12.2011 | USA, Nový Zéland
Dobrodružný, Animovaný, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 6

Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu Tintin: Peter Jackson má stále v plánu natočit pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest