Pláž: Chystá se remake letního úniku s DiCapriem

Pláž: Chystá se remake letního úniku s DiCapriem | Fandíme filmu
Alex Garland, autor Pláže, 28 dní poté či Ex Machiny hovoří o potenciálním návratu ke své příběhové prvotině.

V roce 1996 vyšla Alexi Garlandovi kniha Pláž. Tu Danny Boyle uvedl v roce 2000 na plátna, s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Snímek se nesetkal s jednoznačně pozitivním přijetím, nicméně jeho hypnotická atmosféra se dokázala zarýt do paměti. O dva roky později se Boyle s Garlandem sešli při spolupráci nad hororem 28 dní poté a následně se Alex etabloval jako filmový scenárista a později režisér. Aktuálně propaguje svou sci-fi Annihilation a při jedné debatě s diváky byl dotázán také na Pláž. Nechystá se nějaká nová verze?

A pozor, ona se skutečně chystá! Garland prozradil, že někdo „nesmírně talentovaný“ pracuje na potenciální adaptaci a Garland je hrozně zvědavý, co z toho vyleze. Tazatel zároveň mluvil o tom, že nejradši by Pláž viděl jako minisérii, nicméně autor nijak nespecifikoval, jestli ona „nesmírně talentovaná“ osoba připravuje film nebo seriálový projekt. V roce 2012 připravoval Andrew Miller televizní verzi pro stanici Fox, nicméně od té doby bylo ticho po pěšině a nevíme, zda Millerův starší projekt s aktuálním Garlandovým vyjádřením jakkoliv souvisí.

Leonardo DiCaprio si ve snímku zahrál amerického batůžkáře, který chce zažít něco trochu jiného než jeho počítači posedlí vrstevníci. Pouští se tedy v Thajsku do hledání mýty opředené dokonalé pláže, na které ses však vzápětí ukazuje, že každý ráj má samozřejmě i své stinné stránky. Filmu bylo vyčítáno, že film byl jen řídkou adaptací komplexní předlohy, byl nesoustředěný a vlastně jen nabízel hezké obrázky. Takže co vy na to? Četli jste předlohu? Zaslouží si další zpracování?

Zdroj: Reddit

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest