Pán much: Další klasika se dočká dámské verze

Pán much: Další klasika se dočká dámské verze | Fandíme filmu
British Lion Film Corporation
Zobrazit další 4 obrázky
Skupina dívek ztroskotá na opuštěném ostrově. Budou tam muset přežít živly i jedna druhou.

Hollywoodu to trvalo, ale v poslední době si začal uvědomovat, že i ženy mají peněženky, berou je s sebou do kina, a pokud jde o výběr žánrů, tak je nebaví jen padesát odstínů romantiky, ale s chutí si se svými oblíbenými filmovými ikonami prožijí drama, kriminálku nebo vesmírnou výpravu. A abychom to zbytečně nezjednodušovali, tak samozřejmě i většina mužských diváků uvítá mezi hrdiny pohlavní rozmanitost.

Historie je nicméně plná příběhů o pánských hrdinech a Hollywood je doslova posedlý stavěním na známých značkách. Nových námětů se producenti bojí jako čert kříže, protože kdyby náhodou film neuspěl, spadne veškerá vina na jejich hlavu. Jakmile se vychází z nějakého známého jména, tak v tu chvíli měl být úspěch zaručený a producent za nic nemůže. Logika je v tom přinejlepším teoretická, ale takhle dnešní Hollywood zkrátka funguje – strach ovládá všechno.

Když už se tedy studio rozhodne připravit příběh s dámskými hrdinkami, často sáhne o nějakém známém mužském příběhu a prostě prohodí pohlaví postav. V kinech jsme tak mohli vidět dámské Krotitele duchů, v Doktoru Strangeovi se z Prastarého stala Prastará (Tilda Swinton), do kin míří „Dannyho parťačky“, dámskou variantu měli dostat Expendables, Muži v černém, Oliver Twist, šušká se o Jane Bond a při chvíli rozpomínání bychom jistě vyjmenovali další příklady.

Nejnověji se holčičí varianty dočká Pán much. Klasický román Williama Goldinga pojednával o skupině chlapců, která během války havaruje na opuštěném ostrově. Všichni dospělí při havárii zemřeli a kluci jsou tak ponecháni napospas sami sobě. Zprvu si užívají nově nabytou volnost, ale časem jim začne řád chybět a jejich vlastní pokus o nastolení pravidel skončí ve finále tragicky. Z románu se s odstupem času stala naprostá klasika, celkem třikrát byl adaptován do filmové podoby a byl inspirací pro další díla, jako třeba pro Labyrint nebo pro reality show Survivor.

Nová verze by se měla věrně držet románu, ale zároveň příběh zmodernizovat a vyměnit všechny malé chlapce za malé dívky. Scénář a režii dostali na starosti Scott McGehee a David Siegel, kteří jsou zodpovědní za Bee Season nebo Co všechno věděla Maisie. Na závěr přidáváme trailer na filmovou verzi z roku 1990 a synopsi knižního vydání:

Pán much kniha od autora William Golding. Již klasický příběh chlapců z britské internátní školy, kteří se ocitnou na opuštěném ostrově. Hra na Robinsony se však brzy změní v boj všech proti všem, v němž je hlavní předností síla, autorita a schopnost šířit strach. Kniha se obrací ke stále aktuální otázce: Je civilizace v našem chování opravdu tak silně zakořeněna, jak si namlouváme? Nebo jsme stále jen příslušníky smečky?

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Pán much: Další klasika se dočká dámské verze | Fandíme filmu Pán much: Další klasika se dočká dámské verze | Fandíme filmu Pán much: Další klasika se dočká dámské verze | Fandíme filmu Pán much: Další klasika se dočká dámské verze | Fandíme filmu Pán much: Další klasika se dočká dámské verze | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest