Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy

Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Podívejte se na nejnovější klipy a fotky.

O druhé spolupráci Brada Pitta a Andrewa Dominika Killing Them Softly (tehdy ještě pod názvem Cogan’s Trade) už jsme jednou psali. Půjde o adaptaci stejnojmenného románu George V. Higginse a kromě již minule zmiňovaného Pitta, Jenkinse, Liotty nebo Gandolfiniho si v ní zahraje ještě třeba Ben Mendelsohn, kterého jste mohli vidět v Austrálii a v Království zvěrstev, nebo Scoot McNairy, převážně seriálový herec,  kterého byste ale mohli znát z nízkorozpočtové sci-fi Monsters. Oba si v Dominikově novince zahrají zlodějíčky, kteří ukradnou peníze z jedné pokerové hry, organizované gangstery. A právě Pittova postava jménem Jackie Cogan má zařídit, aby se obnos vrátil zpět do rukou svých původních majitelů.

Oficiální premiéru bude mít Killing Them Softly 21. září, ale tu slavnostní už si film odbyl 22. května na festivalu v Cannes. Tam ho jel představit sám Brad Pitt a kromě vysvětlování, proč s ním nepřijela Angelina Jolie, řekl i něco málo o své novince. Mluvil třeba o tom, že ačkoli se děj románu odehrává v roce 1970, děj filmu bude čerpat ze současnosti, konkrétně z roku 2008, kdy v Americe probíhala volba prezidenta a svět pomalu zabředával do ekonomické krize. „Více než o mikrokosmu podsvětí je ale film o ekonomické krizi.“ řekl Pitt a také promluvil o tom, že jeho postava je hodně politicky vyhraněná a i když se s Coganovámi názory neztotožňuje, prý jeho samotného obohatily: "Tíhnu spíš nalevo a chci pochopit vlastní předpojatost, a tak nejsem proti postavám, které mají jiné názory než já. Hrajeme lidi s velmi vyhraněnými názory. Žijeme v zemi, která je hluboce rozdělená, a proto mě zajímají i názory, které rozhodně neodpovídají mým.“ O své novince se samozřejmě rozpovídal i sám režisér: "Kniha je o zločinu, když jsem se jí chopil, zjistil jsem, že je to také příběh o ekonomické krizi, o krizi kapitalismu." vysvětluje novozélandský filmař.

Po premiéře v Cannes se vyrojily první recenze a jsou veskrze pozitivní. Magazín The Hollywood Reporter považuje Killing Them Softy za mimořádné dílo od začátku do konce a deník The Guardian hovoří o poutavém a zároveň brutálním světě, jemuž Andrew Dominik dodal nejen odpudivost, ale i vtip. Chytrý snímek podle listu odkazuje k modlám žánru jako jsou Pulp fiction, Goodfellas nebo televizní seriál The Sopranos. Pokud jste viděli Dominikův a Pittův první společný počin Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem a líbil sem vám tak, jako mě, určitě jste jiné než pochvalné reakce ani nečekali.

Oficiální premiéra Killing Them Softly se sice kvapem blíží, ale na první trailer stále čekáme. A aby to čekání nebylo tak dlouhé můžeme si ho zkrátit alespoň novými fotkami, nebo dvěma oficiálními klipy, ve kterých vám například Pittův Cogan vysvětlí, jakou metodu zabíjení preferuje.

 

Killing Them Softly: 2 clips

Zdroje: Oficiální stránka, Yahoo, Kinopoisk, Moviefone

Galerie: 14

Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu Killing Them Softly: Thriller s Bradem Pittem má skvělé ohlasy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest