The Counselor: Ridley Scott není pro starý

The Counselor: Ridley Scott není pro starý | Fandíme filmu
Ridley Scott chystá drogový thriller podle scénáře spisovatele Cormaca McCarthyho (Tahle země není pro starý), s neuvěřitelně silným obsazením.

Ridley Scott zažil několik hubenějších let, ale spolu s Prometheem je z hlediska zájmu veřejnosti opět na vrcholu a v zajetém trendu hodlá pokračovat. Po Prometheovi měl na výběr z celé řady projektů, včetně pokračování Blade Runnera, ale nakonec si vybral kriminální drama The Counselor (Právník), pro které scénář připravil Cormac McCarthy, jeden z nejvýraznějších prozaiků současnosti. Mezi jeho již dříve zfilmovaná díla patří Cesta a oscarová Tahle země není pro starý, kterou prapůvodně také psal nejprve jako filmový scénář. Counselora připravuje právě produkční tým zodpovědný za Cestu.

Ridley Scott už se kdysi pokoušel zfilmovat McCarthyho Krvavý poledník, teď se mu do rukou dostává příběh o právníkovi z amerického jihozápadu, který si myslí, že může bez následků namočit v drogovém byznysu. Nic samozřejmě nedopadne podle plánu a právníkovi nezbývá, než se pokusit alespoň přežít.

Hlavní roli si zahraje Michael Fassbender, kterého si Scott oblíbil při natáčení Promethea, o roli jeho snoubenky nejprve vyjednávala Natalie Portman, teď to vypadá, že ji dostane Penelope Cruz. Roli kriminálního komplice Reinera (jeden z právníkových klientů), který hrdinu do drogového byznysu namočí, si s vysokou pravděpodobností zahraje Javier Bardem, který se objevil už v McCarthyho Téhle zemi, co není pro starý. Zajímavou úlohu by mohl dostat také Brad Pitt, který by mohl ztvárnit tajemného muže jménem Westray – slizkého společníka hlavního hrdiny, který se prapodivně přimotá k obří zásilce kokainu, kterou se právník snaží propašovat přes hranice.

Poslední velkou rolí je Malkina, Reinerova bývalá milenka, která obchodníkovi s drogami zlomila srdce a evidentně bude hrát v signifikantní úlohu. Zahrát by si ji mohla Pittova manželka Angelina Jolie, kterou však brzy čeká natáčení pohádky Maleficent, a tak některé zdroje hovoří o tom, že by ve filmu stála spíš o menší roli. Natáčení začne v červnu, hned jak Scott dokončí postprodukci Promethea a doladí obsazení.

Zdroje: Deadline, THR, Indie Wire, Twitch

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest