96 hodin: Odplata - Liam Neeson bude zase drsňák

96 hodin: Odplata - Liam Neeson bude zase drsňák | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 2 obrázky
Taken 2 se odhaluje na prvních obrázcích. Pojdďte se spolu s námi podívat filmu na zoubek.

96 hodin je tři roky starý film z produkce Luca Bessona, ve kterém je Liam Neeson takový drsňák, že si ho prostě nejde nezamilovat. Taková starší verze Jasona Bournea. Od snímku se asi žádné zázraky nečekaly, ale především díky dobrým diváckým ohlasům nakonec jenom v kinech utržil skoro čtvrt miliardy dolarů a tak bylo pokračování nevyhnutelné. Nakonec se začalo natáčet loni na podzim, letos na jaře bylo hotovo a 11. října nás čeká premiéra (v zámoří se dočkají filmu už o týden dříve).

Zatímco v prvním filmu se Liamův hrdina Bryan Mills snažil zachránit svou dceru z rukou únosců, ve druhém díle se situace tak trochu obrátí. Při pátrání po své dceři zabil Bryan celou řadu Albánců, jejichž těla se po roce (díky francouzské byrokracii) dostávají domů k rodinám, které svou ztrátu nehodlají nechat bez pomsty. Do čela pozůstalých se postaví Murad (Rade Serbedzija), otec chlapíka upečeného elektrickým proudem, který zmáčkne Bryanovu francouzskou spojku z jedničky a pověsí se našemu hrdinovi na paty.

Mills si zatím užívá vylepšeného vztahu s dcerou (Maggie Grace) a učí ji řídit, což se jistě bude v některé z akčních scén hodit. O něco lepší je už i komunikace s exmanželkou Lenore (Famke Janssen), která se rozvádí se svým druhým manželem a je z toho malinko rozhozená. Dokonce kvůli tahanicím prošvihly s dcerou svou plánovanou dovolenou. Bryan se jim to rozhodne vynahradit, a tak obě pozve do Istanbulu, kde má pár dní pracovat jako bodyguard pro jednoho šejka. Jenže v Istanbulu rodinu dohoní Murad a Bryana s Lenore po nevydařené automobilové honičce unese. Bryan už jenom na poslední chvíli stačí varovat dceru Kim, která tak ve druhém díle dostává daleko proaktivnější roli. Jejím úkolem je najít rodiče dřív, než je únosci stihnout odvézt do Albánie (že by do 96 hodin?), a přinést tátovi zbraně, aby únoscům mohl pořádně vysvětlit, že s ním se do křížku pouštět neměli.

Kromě již zmiňovaného obsazení uvidíme ve filmu ještě Lukea Grimese, který si zahraje Kimina přítele. O scénář se postarali Luc Besson a Robert Mark Kamen (Smrtonosná Zbraň 3, Karate Kid, celá řada Bessonových filmů) a režie se poněkud nešťastně chopí Olivier Megaton, mezi jehož poslední kousky patří nepříliš vydařená Colombiana a Kurýr 3. Nicméně z ukázek, které novináři viděli na letošním Cinema Conu to vypadá, že akce je snad pořád na úrovni, tak doufejme, že se Megaton trochu pochlapil. Dole v galerii si můžete prohlédnout první oficiální fotografie.  

Zdroje: EW, Collider, Latino Review, Variety, THR, Coming Soon, BOM, Deadline

Galerie: 3

96 hodin: Odplata - Liam Neeson bude zase drsňák | Fandíme filmu 96 hodin: Odplata - Liam Neeson bude zase drsňák | Fandíme filmu 96 hodin: Odplata - Liam Neeson bude zase drsňák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest