Oscar 2018: Přímý přenos z vyhlášení nominací

Oscar 2018: Přímý přenos z vyhlášení nominací | Fandíme filmu
Academy of Motion Picture Arts and Sciences
A jak se Akademie do budoucna vyhne loňskému faux pas, kdy vyhlásila špatného vítěze?

Ve 14: 20 středoevropského času začne v níže přiloženém streamu přímý přenos z oznámení letošních nominací na Oscary. Samozřejmě vám nominace přineseme v kompletní textové podobě, ale jestli se ohlášení nemůžete dočkat, tak s chutí do sledování. Navíc u toho budou celebrity. Abyste si zkrátili čekání do začátku přenosu, můžete zatím do komentářů napsat, komu byste nominaci přáli. A nebo pro vás máme následující zajímavost – oscarový ceremoniál zavedl nová pravidla, aby se nemohla opakovat situace z loňského roku, kdy byl chybně vyhlášený vítěz.

Jistě si vzpomínáte, že Warren Beatty a Faye Dunaway vyhlásili loni jako absolutního vítěze La La Land, i když vyhrál Moonlight. Co se tehdy přihodilo? Předávající osobnosti nastupují na pódium ze dvou různých směrů. Existují tedy dvě sady obálek se jmény vítězů. Člověk zodpovědný za předávání obálek na jedné straně se věnoval Twitteru a ve chvíli nepozornosti předal místo obálky s nejlepším filmem obálku s nejlepší herečkou (na jeho straně pořád byla obálka k dispozici – na pódium se předtím odnášela z protilehlého stanoviště). Tou se ten rok stala Emma Stone za La La Land. Warren Beatty byl následně během vlastního ohlašování zmatený jménem Emmy Stone, tak obálku podal Faye Dunaway, aby se na ni podívala, a ta pod vlivem okamžiku jen zahlédla La La Land a přečetla jméno rychle nahlas, aniž by se zbytkem kartičky nějak zatěžovala. A faux pas bylo na světě.

Jak se mu Akademie hodlá do budoucna vyhnout? Obě dvě osoby, které předávaly v zákulisí obálky vyhlašujícím osobnostem, byly vyměněny. Předávači obálek mají zakázáno používat telefony nebo jinou elektroniku s internetem. Osoba zodpovědná za obálky i předávající osobnost si musí navzájem nahlas potvrdit, že si mezi sebou podávají obálku pro správnou kategorii. Nově bude existovat třetí osoba se třetí sadou obálek s výsledky. Tahle osoba zároveň bude muset znát výsledky zpaměti. Osoba bude sedět v režii a jako pojistka sledovat celý přenos a správnost vyhlášených vítězů. Všichni tři předávači obálek pak budou během zkušebního večera nacvičovat celou řadu rozmanitých nestandardních situací, aby se neopakovala loňská ostuda, kdy několik dlouhých minut nebyl nikdo ze zástupců Akademie schopný naběhnout na pódium a vysvětlit, že se stala chyba.

Závěrem lze dodat snad jen to, že je to vlastně tak trochu škoda, že si bude Akademie dávat větší pozor, protože záměna vítězů byla loni možná vůbec nejzábavnějším momentem večera ;-). Ale teď už live-stream z nominací letošního ročníku:

Zdroj: AP

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest