The Raid: Podrobnosti o chystaném pokračování

The Raid: Podrobnosti o chystaném pokračování | Fandíme filmu
Čeští fanoušci pokoutně hltají akční peckou, kterou oficiální distribuce zatím přehlíží. Co slibuje pokračování zvané Berendal?

Indonéská jízda The Raid měla od prvního traileru plno příznivců. Nekompromisní akce a spousta vystřelených kulek vypadala, že nemůže zklamat. Zda dostála očekáváním, to se bohužel v našich kinech nedozvíme, ale v těch zahraničních už nějaký ten měsíc běží. Nevydělala sice kdovíjaké peníze, ale vzhledem k milionovému rozpočtu to v důsledku vůbec nevadí.

Film se tak dočká pokračování, a aby bylo od samého začátku jasné, že jde o sérii (zamýšlená je trilogie), šel snímek do amerických kin nakonec pod názvem The Raid: Redemption. Pokračování se začne točit na konci roku, režirovat by znovu měl autor jedničky Gareth Evans a dvojka by do indonéských kin mohla jít pod dříve avizovaným názvem Berendal (což se ale stále může změnit). Měla by dostat o něco větší rozpočet než The Raid a v hlavní roli se znovu počítá s hlavním hercem Ikem Uwaisem. Zajímavá je ale ještě jedna věc.

Sám režisér Evans totiž ještě před The Raid připravoval jiný film. Ten se mu ale nepovedlo zrealizovat a místo něj tak přišel na řadu právě obdivovaný akčňák. Teď ale Evans zkouší spojit dřívější námět s čerstvě rozjetou sérií. Dříve zamýšlený film totiž podle něj neměl dostatečně propracované charaktery a jako napojení na postavy z The Raid bude fungovat daleko lépe. Berendal také dostane vyšší rozpočet, ale v indonéských podmínkách to stále neznamená prakticky nic. Jednička vznikla za milion jeden, dvojka dostane od producentů tři. Režisér díky tomu slibuje větší měřítko. Ve svém prvním filmu Merantau si mohl dovolit bojová umění, The Raid přidal střelné zbraně a v Berendal se můžemě těšit už i na automobilovou honičku.

Mezitím se už vesele rozjíždí přípravy remaku. Jeho scénář napíše zcela neznámý Brad Inglesby. Tenhle pán na kontě žádný slavný scénář k celovečeráku nemá, ale to se třeba brzy změní. Napsal totiž právě natáčený thriller Out of the Furnace s Christianem Balem a Zoe Saldanou. Jako producent bude na vznik amerického The Raid dohlížet i sám Gareth Evans. SWAT jednotek se tak v dohledné době dočkáme očividně trochu víc.

 

The Raid: To nejlepší z promo videí

 

Zdroje: The Raid Blog, Deadline, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest