Black Panther: Tak trochu jiný superhrdina v dalším traileru

Black Panther: Tak trochu jiný superhrdina v dalším traileru | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér Ryan Coogler představuje, v čem je T'Challa jiný, než ostatní hrdinové a slibuje větší zážitek v kinech IMAX.

Objevil se nový trailer na Black Panthera, tentokrát opravdu našlapaný. Střih do rytmu hudby perfektně sedí, z postav čiší uvolněnost a sebejistota v jejich vlastní kůži, kterými se na první pohled liší od jiných superhrdinských kolegů. Režisér Ryan Coogler mluví o tom, že komiksových filmů vzniklo spousta, a i když je on sám velkým fandou, tak se domnívá, že už jsme toho viděli v kinech opravdu hodně. Především kulturní aspekt Black Panthera pak má zajistit, že tentokrát zažijeme něco jiného. T’Challa je podle něj zcela jedinečná postava a Marvel dal režisérovi hodně volnou ruku, aby natočil snímek, který bude dobře reprezentovat afroameričany.

Na specificitě celého zážitku se bude podílet také unikátní soundtrack. Hudbu skládá Ludwig Göransson, který skládal předchozí Cooglerovy filmy, popřípadě je spoluautorem desek Donalda Glovera, který má pod pseudonymem Childish Gambino úspěšnou hudební kariéru. Ludwig nahrával tradiční hudebníky v Senegalu, aby pro doprovod připravil atmosferický základ. Hudební doprovod doplní také jednotlivé písně, které dostal na starost Kendrick Lamar, který je buď vybírá jako hudební kurátor, popřípadě rovnou sám skládá. Lamar společně s filmem vydává desku Black Panther: The Album, která bude obsahovat písně z filmu nebo písně filmem inspirované.

A poslední zajímavost před vlastním trailerem: Bylo odhaleno, že Coogler připravil klíčové pasáže filmu tak, aby využily naplno formát IMAX a v požadovaný moment se tak v kinech IMAX roztáhne obraz na celou výšku plátna.

Po událostech filmu Captain America: Občanská válka se mladý král T´Challa vrací zpět do své rodné země, uzavřené a technologicky nesmírně vyspělé africké Wakandy, aby plnil svou povinnost jako nová hlava státu. Brzy ale zjistí, že o jeho trůn usilují jisté frakce přímo ve Wakandě. Potom, co spolu dva nepřátelé začnou plánovat zničení jeho země, se hrdina známý jako Black Panther musí spojit s agentem C.I.A. Everettem K. Rossem a členy wakandských speciálních jednotek Dora Milaje, aby zabránili vtažení Wakandy do světové války.

V hlavních rolích. Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis, Florence Kasumba, John Kani, Sterling K. Brown a Letitia Wright. Režíruje Ryan Coogler, který napsal scénář společně s Joem Robertem Colem. Produkují Kevin Feige a Louis D’Esposito. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 15. 2. 2018.

Zdroje: Fandango, Marvel

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Black Panther: Tak trochu jiný superhrdina v dalším traileru | Fandíme filmu Black Panther: Tak trochu jiný superhrdina v dalším traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest