Thor 2 nabírá záporáky

Thor 2 nabírá záporáky | Fandíme filmu
Loki je pořád naživu, ale Thor se pustí do křížku s někým úplně jiným.

Natáčení Iron Mana 3 je v plném proudu, takže není divu, že právě tohle „pokračování“ Avengers sklízí největší pozornost, nicméně už v červenci začne natáčení Thora 2, a tak není od věci si shrnout, co všechno už o něm víme. Na konci Avengers bůh hromu odvádí svého proradného bratra Lokiho jako vězně a jako vězeň by teoreticky Loki mohl strávit celý příští film, protože podle toho, co jsme se zatím dozvěděli, bude hlavním padouchem někdo úplně jiný. Do zatím blíže nespecifikované záporné role byl obsazen Mads Mikkelsen, známý především jako Le Chiffre z Casino Royale a objevily se spekulace, že by se ve filmu mohla ukázat Enchantress, mocná kouzelnice z Asgardu, která se v komiksech pokoušela svést Thora.

Daleko víc ale asi čtenáře zajímá, jestli se ve filmu objeví Thanos (ten nafialovělý pán z konce Avengers). Mohl by. Jednak jeho posluhové (Chitauri) v Avengers Lokimu vyhrožovali, že jestli jim nedodá Tesseract (kosmickou kostku), tvrdě si na něj došlápnou. Za druhé, v Odinově pokladnici jsme mohli vidět Infinity Gaunlet, artefakt, který je spojený právě s Thanosem. A zatřetí, Thanos je bytost veskrze kosmická, takže v Thorově intergalaktickém světě by šel Thanos představit asi nejpřirozeněji – Iron Man i Captain America se v dalších filmech přeci jen budou držet víc při zemi (nebo také při Zemi ;-) ). Nicméně Chris Hemsworth v nedávném interview tvrdil, že Thanose ve filmu v žádném případě čekat nemáme. Jestli mluvil pravdu nebo jenom těžce zapíral, se asi hned tak nedozvíme.

Vedle zápolení s padouchy by měl příběh navázat tam, kde minulé dva skončily. Natalie Portman se vrátí a Thor s Jane budou mít příležitost nakouknout pod pokličku svému „vztahu“. Přeci jen spolu strávili pouhé tři dny. Co mezi nimi panuje? Je to láska? Znají se vůbec? Druhým stěžejním pilířem pak budou vztahy v rodině. Co řekne Odin, až uslyší o tom, co se stalo na zemi? Dokážou Thor s Odinem Lokimu odpustit, dát mu novou šanci? Dokáže Loki odpustit sám sobě? A je vůbec nějaká šance, že by ještě někdy došel nápravy?

Jak už bylo řečeno, první klapka padne začne v červenci a natáčet se bude především v Británii. Hodně se mluví o tom, že by se víc mohlo natáčet v kulisách nebo dokonce ve skutečných lokacích, protože Marvel by se chtěl odklonit od zelených pláten a digitálních pozadí v jedničce. Dvojka by měla být zemitější, špinavější, inspirovaná vikinskou kulturou. Možná právě proto nakonec Marvel angažoval režiséra Alana Taylora, který s podobným stylem přišel do kontaktu při natáčení seriálové Hry o trůny. Na Zemi se Thor podívá kvůli Jane Foster, jinak by ale měl především prozkoumávat další z devíti světů, což je prostor, ve kterém se Thorova dobrodružství odehrávají, inspirovaný severskou mytologií.

První náčrt scénáře sepsal Don Payne (Thor, Fantastická čtyřka 2), finální verzi by měl dodat Robert Rodat (Zachraňte vojína Ryana, chystaná Nadace). Kenneth Branagh se sice nevrátí jako režisér, ale na dvojku bude dohlížet alespoň jako producent. Co se herců týče, tak by se měly vrátit všechny podstatné postavy z jedničky (Thor, Loki, Odin, Jane Foster, Dr. Selvig, Heimdall, Thorova družina atd.), otazník zatím visí jen nad Kat Dennings, která si v první filmu zahrála Janinu kamarádku Darcy. Na závěr už jenom zopakujeme, že první klapka se blíží, takže si držte klobouky, zpráv z Asgardu bude postupně přibývat.

Zdroje: Deadline, Empire, Collider, New York Press, Bleeding Cool, Variety, CBM, EOnline, IGN, MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest