Iron Man 3 musí být lepší než Avengers, přikázal Marvel

Iron Man 3 musí být lepší než Avengers, přikázal Marvel | Fandíme filmu
Marvel zvyšuje rozpočet, čínští cenzoři zasahují a my se dozvídáme další podrobnosti o ději. AKTUALIZACE: Ještě jeden záporák a Jon Favreau

AKTUALIZACE: A Ještě dvě novinky v obsazení. Za prvé, Jon Favreau už možná Iron Mana nerežíruje, ale vrátí se v roli Starkova řidiče Happyho. V galerii si můžete prohlédnout fotografii, kterou tweetnul z placu. A za druhé, Ashley Hamilton byl obsazen jako jeden ze záporáků. Konkrétně by mělo jít o „vedlejší roli vládního kyborga s kódovým označením Firepower“. Uvidíme, jestli se tahle informace Variety potvrdí doslova, protože v komikse byl Jack Taggert člověk, který pilotuje brnění Iron Manova typu, žádný kyborg. V předloze se dvojice utká proto, že se Stark rozhodne zničit všechnu Iron Manovskou technologii, kterou nemá osobně pod kontrolou a vláda se ho pokusí pomocí projektu Firepower zastavit. Bez zajímavosti není ani to, že později Taggert spolupracoval s Mandarinem.

PS: Nezdá se vám, že v Iron Manovi 3 začíná být poněkud přezáporákováno?

Shane Black nebude mít jednoduchý úkol. Marvel se údajně rozhodl, že Avengers zvedli laťku i filmům s jednotlivými hrdiny, a tak studio od třetího Iron Mana očekává prvotřídní výkony (hlavně ty finanční). Rozpočet se zvednul ze 140 milionů na 200, což z Iron Mana 3 činí druhý nejdražší film Marvelu hned po Avengers (225 milionů). Uvidíme, jestli pár triků navíc udělá v kině nějaký výrazný rozdíl. Osobně tomu až tak nevěřím. Poslední Iron Manovo samostatné dobrodružství utržilo v kinech 623 milionů dolarů, tedy zhruba půlku toho, co Avengers k dnešnímu dni, takže je zjevné, že víc hrdinů zkrátka vydělá víc.

Iron Man 3 se také před dvěma dny začal konečně natáčet, ale ze Severní Karolíny zatím moc informací nemáme. Pouze jsme se dozvěděli, že ve studiu vznikla kulisa potopeného letadla nebo snad jakési podvodní stavby. Daleko zajímavější novinky zaznívají z Číny, kam by se štáb měl přesunout v polovině června.

Tak především, čínští cenzoři už četli scénář a vyhodili z něj všechno, co by mohlo Čínu vykreslovat v negativní světle. Chápeme, dolary především. To je možná také důvod, proč byl do role The Mandarina obsazen Ben Kingsley. Ano slyšíte správně, čínská média tvrdí, že si sir Kingsley opravdu zahraje právě Iron Manovu ikonickou arch nemesis. Mandarin prý unese dceru jednoho ze Starkových přátel, a proto se Tony vydává do Číny, aby ji zachránil. V Číně Tony vyhledá svého přítele vědce, který mu pomůže vylepšit brnění, aby se Mandarinovi mohl postavit.

Navzdory dřívějším zprávám vůbec není jisté, jestli si zmíněného vědce zahraje Andy Lau, Dan Mintz z produkční společnosti DMG se nechal slyšet, že s Lauem vůbec nejednali. Naopak prý probíhají vyjednávání s Fan Bing Bing (Shaolin s Jackie Chanem), která by si mohla zahrát doktorovu ženu nebo dceru, a producenti se setkali také s Yao Chen a Liu Ye. Kromě čínských herců si ve filmu zahrají i čínské dominanty – Iron by se měl proletět nad Velkou čínskou zdí, Národním palácovým muzeem a dalšími památkami v Šanghaji.

Zdroje:THR, Latino-review, AndyLouSounds I, AndyLouSounds II

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest