Iron Man 3 bude technologický thriller

Iron Man 3 bude technologický thriller | Fandíme filmu
Mandarin ve filmu bude i nebude. A jaké role si zahrají Guy Pearce, Andy Lau a Jessica Chastain?

Kevin Feige, ředitel Marvel Studios, si zájem médií evidentně užívá a hovoří s nimi rád. Vedle prvních náznaků o Avengers 3 nás teď také počastoval několika narážkami na Iron Mana 3: "Bude hodně odlišný a unikátní a myslím si, že se zatím nikomu nepodařilo přesně odhadnout, co chystáme. Tonyho dobrodružství s Avengers hodně změnilo a čeká ho nepředvídatelná cesta." Což je samozřejmě snůška vychloubačných řečí, ale pravdou je, že režisér Shane Black není zrovna rutinér bez představivosti, takže pokud mu dal Marvel alespoň trochu volnou ruku, opravdu bychom mohli dostat malinko jiného Iron Mana, než čekáme.

Sám Black o Iron Manovi 3 nyní v rámci CinemaConu prohlásil, že to bude „technologický thriller“ a „film o krizi, zasazený do světa mezinárodní války, zbraní a teroru, ve kterém si Tony Stark projde peklem“. Zároveň Black uvedl, že záporák bude pro dnešní svět děsivý, z čehož se dá usuzovat, že to bude terorista. Což opět nahrává spekulacím o Mandarínovi, o kterém jsme se konečně dozvěděli bližší podrobnosti!

Mandarín ve filmu totiž bude i nebude, vlk se nažere (fanoušci, kteří ho chtějí, předchozí díly, jež k němu směřovaly) a koza zůstane celá (režisér Black postavu nesnáší). Podle všeho se Tony postaví Teroristické skupině The Mandarin, která ohrožuje Čínu a Spojené státy, jejímž vůdcem bude již dříve zmiňovaný Ben Kingsley. O teroristické skupině jsme se dozvěděli spolu s obsazením Andyho Laua (Klan létajících dýk), který si ve filmu s největší pravděpodobností zahraje postavu z čínského technologického sektoru, Starkova starého přítele, který Iron Manovi pomůže v boji. Lauovo obsazení vyžaduje především čínská strana, která Iron Mana 3 spolu s Marvelem koprodukuje.

Lau ale není jediným zajímavým přírůstkem. Nově o obsazení vyjednávají také Guy Pearce (Memento, Útěk ze sekce 8, Prometheus) a Jessica Chastain (Černobílý svět). Ti by si měli zahrát vědecké duo, které spoluvytvořilo látku Extremis. Pearceova postava se jmenuje Aldrich Killian a v komiksu prodá Extremis teroristům, jako virus. Chastain by nejspíš hrála Mayu Hansen, která není tak prohnilá jako Killian, ale také není bez viny. Navíc jde o Tonyho starou lásku, což by mohlo zajímavě rozvířit vztah s Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), která by podle dostupných informací měla mít ve třetím Iron Manovi podstatně výraznější roli. Naopak bylo potvrzeno, že se navzdory předchozím zprávám ve filmu neobjeví Scarlett Johnason, alias Černá vdova. 

Kromě fantastického obsazení se nám tak před očima čím dál jasněji rýsuje i zápletka, která se podle všeho příběhem Extremis inspiruje poměrně věrně. Podrobnosti o Extremis najdete ve starší novince.

Zdroje: Variety, Deadline, Neopunch, Coming Soon, Screen Rant, THR, ABC

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest