Avatar 2-5: Záludnosti natáčení pod vodou

Avatar 2-5: Záludnosti natáčení pod vodou | Fandíme filmu
20th Century Studios
James Cameron soupeří s dalšími technickými zádrhely.

Natáčení Avatara 2 a 3 je v plném proudu. A i když ve čtyřce a pětce také budou podvodní scény, největší prostor dostanou právě ve dvojce a trojce. Přitom jejich natáčení není vůbec nic jednoduchého. Cameron si na sebe jako obvykle upletl další bič. Protože je naprostá většina podvodních scén (nebo dokonce všechny) vytvořená metodou motion (performance) capture, museli filmaři nasadit silnější technologii a vyvinout nové postupy, které jim umožní překonat jednu zásadní potíž.

Motion (performance) capture se při natáčení snímá opticky. Na těla herců se umístí výrazné body, které se pak následně snímají stovkami kamer a přenášejí do trojrozměrného virtuálního modelu. Jenže v tom vizuálním záznamu je právě háček. Kamery si musí poradit s vodní hladinou, která se chová jako zrcadlo, na kterém vzniká celá řada falešných bodů, jako když se ve vojenství někdo snaží zmást radar nepřítele. Filmaři museli přijít na to, jak chybné výsledky eliminovat, což se podařilo, i když to trvalo neuvěřitelný rok a půl!

Proběhlo ohromné množství testů a 14. listopadu všechno konečně proběhlo v pořádku a podařilo se přehrát celou scénu. Momentálně jsou ve vodě mladší herci, kteří absolvovali dlouhý, šestiměsíční trénink. Během toho se učili zadržet dech (většina z nich umí zadržet na 2-4 minuty) a zároveň zůstat v klidu, přehrát scénu. Všichni si s tím poradili skvěle, štáb nepoužívá při natáčení scén dýchací přístroje a z herců se daří získávat spoustu použitelných dat pro počítačové modely. Teď jsou herci ještě v menší, testovací nádrži, ale v lednu už je čeká velká, kde se pojede na ostro.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest