Avatar: Svět Pandory se bude rozšiřovat napříč všemi médii

Avatar: Svět Pandory se bude rozšiřovat napříč všemi médii | Fandíme filmu
20th Century Studios
Proč představa natáčení čtyř filmů naráz nepůsobí na režiséra děsivě a co budou hlavní témata chystaných pokračování.

James Cameron chystá čtyři pokračování Avatara naráz, ale rozhodně se toho úkolu nijak neděsí. Je to velká výzva? Samozřejmě. Ale co není. Člověk podle Camerona například několik let studuje vysokou školu, je to velice náročné, ale baví ho to a tu výzvu podstupuje rád. Filmaři jsou často jako nomádi, kteří jdou od projektu k projektu, tudíž je Cameron vlastně docela rád, že ho čeká přinejmenším sedm let práce na Avatarovi. Ponoří se do jeho světa a bude si v něm hezky žít.

Filmy jsou obrazem našeho dnešního světa. Klíčovými tématy jsou souboj domorodých obyvatel Ameriky s moderní civilizací a život ve vyspělé společnosti. Původní obyvatelé Ameriky i v hlubokých džunglích čím dál častěji bojují s následky stavby přehrad či těžby ropy. Lidé v moderní společnosti zase žijí čím dál víc a víc urbanizovaně, jsou čím dál závislejší na technologiích a někteří z nich možná tak trochu touží po znovunavázání většího kontaktu s přírodou. To všechno v Avatarovi je, to všechno připomíná.

A chce to připomínat mnoha různými způsoby. Cameron plánuje využít všechna dostupná média. Komiksy, romány, prostě všechno, co se dá využít jako další okno do světa Pandory. Co James stále odmítá, je hraný seriál. Natočit jej na stejné úrovni jako filmy by bylo finančně nerealizovatelné a žádnou lacinou verzi (například s herci nabarvenými namodro) připravovat rozhodně nechce. Určitou variantou by mohl být animovaný seriál, ale nezdá se, že by v současnosti pro Camerona byl prioritou. U rozšířeného světa není zřejmé, zda by na filmy nějak navazoval. Kupříkladu prequelové představení Cirque du Soleil s filmy oficiálně propojené není a není vyloučené, že se takovou cestou budou ubírat i další doplňující projekty.

A když už je řeč o rozšířeném světě, na závěr se můžete podívat, jak vypadala avatarovská videohra:

Zdroj: Vulture

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest