Prezident Blaník: Borat v českém stylu

Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Klasika ze Streamu míří do kin. Máslo všem! Seznamte se a koukněte na trailer.

Krátký čas před presidentskou volbou se objevuje na internetu video kandidáta, u kterého vás bude mrzet, že pro něj nebudete moci hlasovat. Tonda Blaník slibuje levnější máslo i korupci dostupnou pro všechny, zkrátka ideální prezident. Potřebné podpisy samozřejmě sebral, jen kdyby je ten idiot, jeho asistent Žížala, nezapomněl včas odevzdat. Ale protože nás má Tonda rád, tak když nemůže na Hrad, vypraví se alespoň do kina.

Jistě je vám jasné, že chystaný celovečerní snímek Prezident Blaník vychází z populárního satirického seriálu Kancelář Blaník ze Streamu. Marek Daniel v něm hraje správně slizkého lobistu, který zná každého a zařídí všechno. Jistě, seriál je dost závislý na tom, nakolik sledujete aktuální dění a význam řady vtípků už stačil zmizet v propadlišti dějin. To jsou ale jen drobné vady na kráse úderného projektu, jaký u nás dlouho chyběl.

I tentokrát bude Blaník aktuální, když si na paškál vezme prezidentské volby. Nejedná se přitom o klasický hraný film, ale o mockumentary (pseudodokument), ještě navíc částečně natáčený v reálných situacích s nic netušícími kolemjdoucími. V tomhle ohledu může snímek tak trochu připomínat styl Sachy Barona Cohena (Borat, Bruno) a mockumentární styl si režisér Marek Najbrt zkusil už ve svém předchozím celovečeráku Polski film (a samozřejmě v Kanceláři Blaník). Už v tuhle chvíli tak na Youtube můžete najít celou řadu záznamů z Blaníkových veřejných vystoupení apod., které se následně stanou (alespoň zčásti) součástmi chystaného filmu.

Snímek společně produkují společnosti Negativ, Seznam a Česká televize. Na scénáři se podíleli Tomáš Hodan, Robert Geisler, Jan Bartes, Benjamin Tuček a Marek Najbrt. V rolích Blaníkových zaměstnanců Žížaly a Lenky objeví klasicky Michal Dalecký a Halka Třešňáková. Natáčení filmu stále probíhá a brzy jej budou moci diváci podpořit také na HitHitu. Premiéra je naplánována na 1. 2. 2018, nejspíš tedy jen několik dní po zvolení skutečného českého prezidenta. Více se můžete pobavit také na kandidátově webu.

Zdroj: Falcon

Galerie: 7

Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu Prezident Blaník: Borat v českém stylu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest