Marvel zvažuje týmovku pouze s ženskými hrdinkami

Marvel zvažuje týmovku pouze s ženskými hrdinkami | Fandíme filmu
Valkyrie by chtěla společně s ostatními dámskými kolegyněmi vytáhnout do boje a šéf Marvelu to schvaluje.

Tessa Thompson zazářila v Thorovi: Ragnarok, jako nová hrdinka – Valkyrie. Nebo to přinejmenším vyplývá z prvních zámořských reakcí. Na jedné z tiskových konferencí se novináři herečky zeptali, zda by si střihla i sólové dobrodružství a na to šéf Marvelu, Kevin Feige, odpověděl, že to vůbec není špatný nápad. Následně herečka dodala, že při nedávné příležitosti nakráčela spolu s několika dalšími představitelkami marvelovských superhrdinek za Feigem a dožadovaly se toho, aby studio připravilo čistě dámskou týmovku. Kevin říká, že to byl dost silný zážitek, a že dámám jejich nápad schválil. Do určité míry se jistě jednalo o takové to humorné, zdvořilostní tlachání, které je při propagační kampani běžné, na druhou stranu se prý ale Feige při probírání tématu tvářil dost vážně a Thompson dodala, že v komiksech ve skutečnosti existuje pro dámskou týmovku precedent.

Konkrétně Thompson zmínila Lady Liberators, Ty se objevily v komiksech dokonce hned dvakrát. V roce 1970 ve složení Wasp, Black Widow, Scarlet Witch a Medusa, s Valkyrie včele. Tehdy se však ukázalo, že Valkyrie je ve skutečnosti proměněná kouzelnice Enchantress, která dámy využívala pro své nekalé účely. Znovu se hrdinky spojily jako Lady Liberatorst v roce 2008, kdy se Valkyrie, She-Hulk, Invisible Woman, Storm, Thundra, Spider-Woman, Tigra, Black Widow a Hellcat spojily, aby vypátraly, kdo je ve skutečnosti Red Hulk, který je předtím potupně porazil.

Které dámy by se mohly objevit ve filmové verzi? Nabídka je poměrně široká. Pokud začneme od dam, které se už předvedly v akční poloze, tak jsou to Gamora (Zoe Saldana), Maria Hill (Cobie Smulders), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Nebula (Karen Gillan), Black Widow (Scarlett Johansson), Wasp (Evangeline Lilly) a Agentka 13 – (Sharon Carter). V Thorovi se seznámíme právě s Valkyrie, v Black Pantherovi se představí Nakia (Lupita Nyong'o), Shuri (Letitia Wright), Okoye (Danai Gurira) a vše završí Captain Marvel v podání Brie Larson. K komiksech se také Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) objevuje jako Rescue – ženská varianta Iron Mana a Jane Foster (Natalie Portman) jako ženská varianta Thora.

Určitě by tedy bylo z čeho vybírat a jak sami můžete vidět, i když se v některých případech může jednat o postavy, které nejsou široké veřejnosti dokonale známé, vždy je hrají výrazné herečky. Tím pádem by skutečně nebylo těžké dámskou týmovku realizovat, pokud by se k tomu studio  odhodlalo. Dosavadní týmovky měly ženských postav vždy jen minimum, v řadě případů navíc odsunutých na periferii, takže proč kartu pro jednou neobrátit. V DC se něčemu obdobnému chystají se snímkem Gotham City Sirens, tak uvidíme, zda se nakonec nějakého dámského spolčení v komiksové podobě v dohledné době opravdu dočkáme.

Zdroj: The Playlist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest