Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu

Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sada oficiálních fotek a artworků, filmaři představují vizuální stránku filmu a jednotlivé postavy.

Natáčení Doctora Strange probíhá teprve od listopadu, ale už teď se můžeme podívat na několik oficiálně zveřejněných obrázků. Největší pozornost vzbudí jednoznačně Benedict Cumberbatch v tradičním kostýmu. Jeho podoba je značně věrná komiksům a to včetně prošedivělých skrání. Dále galerii doplňuje několik artworků, na kterých jsou k vidění astrální sféra bytí, do které se hrdina často vydává, léčba Strangeových zničených rukou nebo tzv. místnost relikvií, ve které na nás jistě čeká řada zajímavých překvapení, podobně jako u Collectora ve Strážcích galaxie. Poslední fotka je nový zákulisní pohled na natáčení, které potrvá až do března. Nejpozději v té době bychom také odhadem mohli vidět první teaser trailer.

Jak sami můžete na obrázcích vidět, čarování bude podobné jako u Scarlet Witch, která se o první kouzla pokoušela už v Avengers: Age of Ultron. Jak to popisuje sám Cumberbach, je to takový „balet“ - mnoho dramatických gest, ke kterým pak trikaři přidají všechny ty barevné proudy energie, které si s magií ve filmech běžně spojujeme. Benedict nám doslova slibuje, že máme čekat „crazy shit“. Bude se hodně padat, létat, skákat, bojovat, rozdávat rány a dostávat rány. Režisér Scott Derrickson se doteď diví, že Strange vůbec může natáčet. Pořád čeká, že někdo zaklepe na dveře a řekne mu, že je film příliš divný, a to se točit nemůže.

Komiksovou předlohu spolu v roce 1963 vytvořili Stan Lee (který mimochodem zítra oslaví 93. narozeniny) a Steve Ditko. Zvlášť on má zásluhu na psychedelické podobě, kterou jednotlivé sešity měly. Ta podle režiséra i podle šéfa Marvelu, Kevina Feigeho, k postavě neodmyslitelně patří a výrazně ovlivňuje také vizuální podobu chystaného filmu. A Feige rovnou fanouškům popisuje scénu, ve které The Ancient One (Tilda Swinton) představuje Strangeovi škálu dimenzí, které existují vedle našeho viditelného světa. Pro nedostatek lepších výrazů Feige popisuje sekvenci jako drogový trip, při kterém je Stephen Strange vytržený z naší reality a protažený mnoha vrstvami marvelovského multiversa. Podobné momenty by film měly vizuálně odlišit nejen od ostatních marvelovek, ale také od ostatních filmů obecně.

Jak už bylo řečeno, hlavní roli chirurga, který při autonehodě přijde o cit v rukou a vypraví se do Himalájí hledat mystické síly, hraje Benedict Cumberbatch. Kevin Feige tvrdí, že Marvel stál o Cumberbatche hodně dlouhou dobu, jenže herec byl stále populárnější a stále zaneprázdněnější. Už to vypadalo, že se studiu s hercovým časovým harmonogramem sladit zkrátka nepodaří, a tak se Marvel začal poohlížet po jiných adeptech. Nakonec se ale studio rozhodlo, že to prostě musí vyjít s Beneciktem a domluvilo se s ním. (Ve skutečnosti se ale Marvel k jednání s Cumberbatchem vrátil nejspíš jenom proto, že krachla jednání s Joaquinem Phoenixem, který těsně před podpisem smlouvy z projektu vycouval).

Hlavního záporáka filmu hraje Mads Mikkelsen. O jeho postavě nevíme zatím prakticky nic a producenti filmu by byli rádi, kdyby to tak zůstalo. Nikdo z novinářů ani z fanoušků to prý zatím neodhalil a Marvel ta tajuplnost baví. A koho tedy Mikkelsen hraje? Paralelní dimenze nejsou jen vizuálně atraktivní, ale také nebezpečné. A je úkolem kouzelníků, jako jsou Strange nebo The Ancient One, aby obyčejné smrtelníky před takovýmito cizími hrozbami chránili. Mads hraje ve filmu kouzelníka, který se vydá vlastním směrem a založí si svoji sektu. Je přesvědčený, že The Ancient One nechrání svět, ale pouze svoji vlastní moc. A také se domnívá, že by světu mohlo být lépe, kdyby astrální entity mohly napříč paralelními dimenzemi procházet volně a bez dozoru a vydaly se třeba i na náš svět.

O Chiwetelovi Ejioforovi jsme se aktuálně dozvěděli jen to, že jeho Karl Mordo spolupracuje s The Ancient One. O něco sdílnější byli producenti v případě postavy Rachel McAdams. Opět neznáme její jméno, avšak víme, že je chiruržka, která se se Strangem dlouho zná a je pro něj určitým pojítkem s jeho starým životem. Pomáhá mu, aby nezapomněl na své lidství. Stane se prostředníkem publika, až začneme poodhalovat závoj bláznivého světa magie. A jestli s ní bude Strange randit? Na to zatím Cumberbatch odpověděl, že nesmí prozradit nic konkrétního, ale určitě s ní flirtuje víc než s The Ancient One.

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu Doctor Strange: Oficiální fotka Cumberbatche v kostýmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest