DC radikálně mění přístup ke své budoucnosti

DC radikálně mění přístup ke své budoucnosti | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zástupci DC promluvili o dosavadním vývoji jejich filmových projektů i o tom, jak k nim hodlají přistupovat nadále.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Krom spolupráce na Arrowverse Geoff Johns nadále pracoval na komiksech a po klesajících tržbách New 52 DC Comics oznámil další restart. V květnu 2016 byla oficiálně oznámena iniciativa Rebirth, která před těsnou provázaností naopak upřednostňuje to, aby měli jednotliví autoři maximální možnou tvůrčí svobodu a realizovány byly zkrátka a dobře ty nejzajímavější možné nápady. Ještě týden před oznámením Rebirth však na veřejnost prosákla daleko výraznější zpráva. Geoff Johns se společně s Jonem Bergem stali šéfy nově ustanovených DC Films.

Tenhle krok zřejmě přišel jako reakce na slabé výsledky Batman v Superman. Megafilm s čtvrtmiliardovým rozpočtem, ve kterém se na filmovém plátně poprvé v historii potkali Batman, Superman a Wonder Woman, utržil neuspokojivých 873 milionů dolarů a kritici snímek rozdrtili. Johns s Bergem okamžitě po nástupu do funkce rozhodli o tom, že nové filmy budou lehčí, optimističtější, budou dávat naději, budou lidské a nebude jim chybět smysl pro humor.

V rámci Wonder Woman, na které se Johns neoficiálně podílel jako scenárista, se to implementovat povedlo. U chystané Justice League se na definitivní výsledek pořád ještě čeká. Berg s Johnsem už delší dobu chtěli, aby někdo napsal pro film nové scény, který by jej pozvedly. Volba padla na Josse Whedona, se kterým zrovna Berg jednal o přípravách dalšího filmu – Batgirl. Režiséra Zacka Snydera během natáčení postihla letos v březnu osobní tragédie, a tak odstoupil a nad dokončením snímku dostal dohled právě Whedon. Opakovaně se objevují protichůdné zprávy o tom, jak rozsáhlé se do Justice League dělají zásahy a jak velké potíže vlastně snímek má, jenže na tohle téma se zástupci DC vyjádřit odmítají.

Kdyby to s Justice League nevyšlo, tak nezbývá, než se zaměřit na budoucnost. Nové vedení rozmetalo původní plán filmů oznámených do roku 2020. Příští rok bude pro Warner prakticky bez komiksových filmů, změní se to až 20.12., kdy se máme dočkat Aquamana, prvního snímku, který by měl jako první vznikat kompletně pod dohledem Johnse a spol. Provázané univerzum bylo potřeba znovu promyslet. Tvůrčí tým se provázaného světa nechce tak docela vzdát, ale do budoucna provázanost nesmí být prioritou. Jednotlivé filmy tak napříště budou pojaté takovým způsobem, aby si navzájem neprotiřečily, ale rozhodně jimi nebude kladen důraz na nějakou dlouhodobou dějovou linku a jednotlivé filmy se nebudou násilně snažit propojit s ostatními. Asi jako když Wonder Woman ve své sólovce pouze krátce zmínila Batmana a jinak se soustředila sama na sebe.

Tvůrci by do budoucna vždy měli být na prvním místě, s čímž je také spojený postranní projekt filmů, které nebudou do společného univerza zapadat vůbec, ani okrajově. Zatím jsme se dozvěděli, že se v rámci tohoto postranního směru chystá zmiňovaný origin Jokera. Podle Johnse se však už brzy dozvíme, jak se celá tahle postranní větev vlastně bude jmenovat. A jak je to s tím matením veřejnosti? Johns říká, že některé věci, které se dostaly na veřejnost, jsou pravdivé, jiné ne. Studio neustále pracuje na nových nápadech. Někdy jsou to opravdu jen nápady, jindy jde o zárodky chystaných projektů. O některých z nich se veřejnost dozví předčasně, jiné jsou v médiích chybně interpretovány. Studio by rádo prezentovalo svoji budoucnost podle svého, ale neustálé uniky ve všem dělají guláš. Interně se hodně intenzivně diskutuje o tom, jak celou situaci zpřehlednit.

Tak Geoffovi, Jonovi a Diane přejme, ať se jim to brzy podaří. Na závěr se seznamte s Diane Nelson:

Zdroj: Vulture

« Předchozí kapitola

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest