Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc

Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 5 obrázků
Provázaný bondovský svět už není sci-fi. Bude Bond za chvíli všude, jako komiksy a Star Wars?

Zatímco veřejnost zvědavě hltá nejrůznější polovičaté zprávy o tom, kdo bude vlastně hrát v příští bondovce (teprve nedávno byl oficiálně potvrzen návrat Daniela Craiga), na pozadí se tiše odehrává daleko důležitější vývoj. Rozhoduje se o tom, která společnost bude mít na Bonda nárok v nejbližších letech, potažmo o celé jeho podobě na dlouhá léta dopředu.

Do roku 2015 agenta 007 distribuovalo studio Sony, které má na kontě všechny bondovky s Craigem, až do Spectre. Teď se vyjednává o distribuční dohodě nové, přičemž z filmových studií nejagresivněji vyjednávají Sony a Warner. Co je ale zajímavé, o práva se začaly ucházet také společnosti Amazon a Apple, který také hodlá rázně vstoupit na pole vlastního video obsahu.

Analytici předpokládají, že zájem posledních dvou jmenovaných signalizuje, že ve hře je tentokrát daleko víc než jen distribuční právo pro kina. Možná se bavíme o kompletním odprodání značky (ta má v současnosti hodnotu někde mezi 2 a 5 miliardami dolarů), nebo alespoň o výrazném rozšíření licenčních práv. V současnosti je totiž podle hollywoodských insiderů potenciál Bonda jen minimálně využitý, když se jednou za X let podívá do kina jeden film, na kterém je navíc problém vydělat jakékoliv peníze. Z toho, co víme z úniku mailové korespondence studia Sony, potřeboval snímek Spectre utržit, zhruba 1,1 miliardy dolarů, aby přinesl studiu čistý profit 35 milionů. Tržba byla nakonec jen lehce přes 800 milionů, můžeme tedy předpokládat, že skutečné zisky byly jen minimální, neřku-li dokonce záporné (u Bonda samozřejmě komplikuje situaci to, že držiteli práv jsou v současné době společnosti MGM a EOn, které se s distributorem dělí o náklady i výnosy).

Proto by mohl být tlak na zmiňované odprodání značky, nebo alespoň na to, aby se toho točilo víc, než jen řadové filmy. Mluví se o televizním seriálu, spin-offech, provázaném filmovém světě a daleko silnějším důrazu na merchandising pro všechny věkové kategorie. To už je docela slušný balík produktů, ze kterého při správném zacházení může jít vytřískat hromada peněz, takže není divu, že se kolem značky začínají točit i čínští investoři. Jak to nakonec celé dopadne, to ukáže až čas.

Nicméně co vy na to? Chtěli byste, aby Bond pokračoval v současné podobě? Nebo byste se nebránili výrazně silnějšímu vytížení značky?

Galerie: 6

Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu Bond: Hraje se o práva, možná dojde na spin-offy, seriál a víc | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest