Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak

Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Co by James Gunn změnil na jedničce a studio mu to nedovolilo, jakou postavu málem vyškrtl ze dvojky či jakou hudební ikonu chtěl do malého camea.

James Gunn propaguje vydání Strážců Galaxie 2 na domácím videu, a tak odpovídá na řadu všetečných otázek. Dozvídáme se tak mimo jiné o věcech, které v jeho filmech mohly být, ale nakonec vše dopadlo jinak. Začněme ještě u prvního filmu.

Změnil by na Strážcích Galaxie režisér něco? Gunn připouští, že záporák nebyl zpracovaný ideálně a kdyby měl tu možnost, přistupoval by k němu napodruhé jinak. Problém byl v tom, že v té době ještě v rámci Marvelu fungovala komise (teď už rozpuštěná), která do filmů hodně zasahovala. A právě Ronan the Accuser (Lee Pace) byl jednou z jejich obětí. Jinak ale režisér trvá na tom, že mu Marvel vždy vycházel vstříc. Například mu nikdy nebránil v tom, aby ve svých filmech použil Skrully (mimozemskou rasu, která se nakonec poprvé objeví v Captain Marvel). Několik Skrullů tak málem bylo členy posádky vesmírných pirátů – Ravagerů.

Marvel Gunnovi nikdy nebránil ani v tom, aby měnil jednotlivé postavy oproti komiksům, a tak toho James hojně využívá. Několik skalních komiksových fandů to může naštvat, ale Gunn je přesvědčený, že jedná vždy v nejlepším zájmu filmu. Filmového Groota například diváci milují, líbí se jim jeho štěněcí nevinnost, zatímco v komiksech je postava úplně jiná.

Co mohlo být jinak přímo v Guardians of the Galaxy vol.2? Největším tématem je v tomhle ohledu Adam Warlock. K populární postavě odkazuje potitulková scéná filmu, objeví se ve Strážích Galaxie 3, ale zároveň víme, že jej James zvažoval zařadit už do dvojky. Proč to neklaplo? V úplně první verzi scénáře byl Adam zásadní postavou. Ale ukázalo se, že je scénář až příliš nafouknutý a je v něm příliš postav. Z kola ven musel Warlock nebo Nebula (Karen Gillan) a Nebula nakonec dostala přednost – na Warlocka ještě bude čas.

Co už není tak dobře známé, je skutečnost, že se měl ve filmu objevit David Bowie. Gunn hovořil s jeho zástupci o tom, že by si střihl ve filmu malé cameo, jako jeden z členů Ravagers, společně s Michelle Yeoh, Vingem Rhamese, Sylvesterem Stallonem a Michaelem Rosenbaumem. Bohužel, Daivd Bowie zemřel... Ve filmu se měla objevit alespoň jeho hudba (v jedničce zazněla píseň Moonage Daydream), ale daná scéna byla ze závěrečné podoby snímku vystřižena. Zůstalo tak pouze u skladby Suffragette City, která zazněla v traileru:

Na pozadí soundtracku "Awesome Mixtape #2", marvelovští Strážci Galaxie 2 pokračují v týmových dobrodružstvích a dosahují vnějších dálek kosmu. Strážci musí bojovat o udržení své nově nalezené rodiny, když odhalí tajemství spojená s pravou rodinou Petera Quilla. Stáří nepřátelé se stanou novými spojenci a oblíbené postavy z klasických komiksů přijdou hrdinům na pomoc ve stále se rozšiřujícím filmovém vesmíru Marvelu.

V hlavních rolích hrají Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Kurt Russell, Nathan Fillion a Sylvester Stallone. Scénář napsal a režíruje James Gunn.

Zdroje: Screen Rant, Cinemablend, THR, IGN, James Gunn, Click Comm

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 9

Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Co všechno málem bylo úplně jinak | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest