Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem

Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu
20th Centur Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
K tomu nové zvěsti o příštím chystaném filmu, ve kterém má prsty i Mark Millar.

V roce 2014 se začaly objevovat zákulisní zvěsti o tom, že nakladatelství Marvel maximálně stáhne podporu komiksových značek, které nevlastní nebo se na nich nějak nepodílí – tedy X-Menů a Fantastické čtyřky. Před X-Meny začali být upřednostňováni obdobní Inhumans a Fantastické čtyřce byla nakonec v roce 2015 úplně zrušena její vlastní řada, i když se jedná o vůbec nejstarší komiksovou sérii, kterou Marvel vydává. Tehdy to bylo oficiálně odůvodňované klesajícími prodeji, ale zákulisní zprávy tvrdily, že ve skutečnosti za vším stojí pomstychtivost Marvelu (konkrétně Ikea Perlmutttera, předsedy Marvel Entertainemt – společnosti, která dohlíží na komiksovou a televizní část Marvelu), nebo přinejmenším jeho snaha maximálně ztížit Foxu jeho pozici (tedy stáhnout postavy z obecného povědomí, aby pro filmové diváky nebyly tak atraktivní).

Už v roce 2016 komiksový scenárista Chris Clermont veřejně hovořil o tom, že Marvel záměrně upozadil komiksové X-Meny a teď obdobně hovoří komiksový scenárista Jonathan Hickman, který vedl řadu let komiksovou Fantastickou čtyřku. Jeho slova jde chápat tak, že se Marvel spíš než cokoliv jiného snaží svoje komiksy chránit před špatnou pověstí, kterou by jim mohly dělat nepříliš dobré filmy, každopádně ale hovoří o úmyslném zastavení komiksové řady v reakci na filmy studia Fox. Ale poslechněte si, co Hickman doslova řekl:

„Myslím, že je obecně velice dobře známo, že Marvel momentálně nevydává Fantastickou čtyřku kvůli svým neshodám se studiem Fox. I když mě to mrzí, tak to naprosto chápu, protože nejednají bez příčiny. Fox se musí víc snažit. Nechci být neomalený, ale tři zatraceně podělané filmy ničemu nepomáhají. Myslím, že za chybějící Fantastickou čtyřku vděčíme filmové sérii a ne nedostatku zájmu.“

Na jiném místě interview Hickman uvádí, že o ukončení komiksové Fantastické čtyřky věděl zhruba rok dopředu, už to tedy budou zhruba čtyři roky od momentu, kdy se Marvel rozhodl sérii ukončit. Co by podle Jonathana mohlo Čtyřku opět oživit? Snad jedině to, kdyby Disney koupil Fox.

O tom, že Marvel nebude Fantastickou čtyřku vydávat záměrně v reakci na svoji konkurenci, poprvé před lety informoval sever Bleeding Cool, který zákulisní zvěsti o čtyřčlenném týmu superhrdinů přináší poměrně často. Teď se server vrátil ke své nedávné zprávě o tom, že studio Fox chystá místo pokračování nebo remaku Fantastické čtyřky snímek, ve kterém by vystupovaly jako hlavní postavy děti Reeda Richardse (Mr. Fantastica) a Sue Storm (Invisible Woman).

Zajímavé je, že podle aktuálních informací serveru projekt začal jako adaptace Kindergarten Heroes. To je původně dětská knížka o superhrdinech pro děti, kterou připravil společně s ilustrátorem Curtisem Tiegsem Mark Millar, ale nikdy ji nevydal. Podařilo se mu ji ale v roce 2013 úspěšně nabídnou jako filmový námět studiu Fox, pro které začal psát scénář Carter Blanchard, autor Dne nezávislosti 2. A právě z tohoto scénáře se údajně vyvinul aktuální projekt Fantastické čtyřky, který podle Bleeding Cool píše Seth Grahame-Smith. Není zřejmé, zda je Millar s projektem ještě jakkoliv spojený, nicméně on sám je autorem celé řady komiksů s Fantastickou čtyřkou, včetně řady Ultimates, kde pomáhal superhrdinský tým úplně restartovat a představit v úplně jiné podobě.

Vedle tohoto projektu by měl také Noah Hawley vyvíjet projekt o Doktoru Doomovi, tak uvidíme, jestli nakonec budou realizované oba koncepty, jen jeden z nich, nebo žádný. Tak či tak musí studio Fox co nejdřív začít další snímek založený na Fantastické čtyřce natáčet, jinak práva propadnou zpátky filmovým Marvel Studios.

Zdroje: News Rama, Bleeding Cool I, II

Galerie: 6

Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Podle scenáristy cíleně ignorovaná Marvelem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest