Shazam bude ze všech DC filmů nejodlehčenější a nejoptimističtější

Shazam bude ze všech DC filmů nejodlehčenější a nejoptimističtější | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Čeká nás dosud nejodlišnější film z celé stáje DCEU.

Film o hrdinovi jménem Shazam se už několik dlouhých let marně snažil odlepit od země, ale jak naznačil letošní DC panel na Comic Conu, film se konečně pomalu, ale jistě posouvá kupředu a máme ho čekat jako dalšího v pořadí po celovečerním Aquamanovi. Jelikož první klapka by měla padnout už začátkem příštího roku, aby Shazam stihnul své datum premiéry 5.4. 2019, k projektu se dostatečně brzy podařilo Warneru získat uznávaného hororového režiséra Davida F. Sandberga, který má momentálně sám plné ruce práce s propagováním svého nového snímku Annabelle: Zrození zla, jenž by nás měl v kinech postrašit už příští týden. Při této propagaci byl režisér samozřejmě dotázán na své příští projekty a odhalil nám nějaké nové detaily ohledně svého debutu v DCEU.

Sandberga přitahoval Shazam především proto, jak se může s postavou lehce ztotožnit. Každý malý kluk přeci sní o tom, že má sílu a schopnosti Supermana, a Billy Batson je jedním z mála, který tuto šanci jako dítě opravdu dostane. Podle něj proto uvidíme ve filmu hodně nadpřirozena a Shazamových superschopností. Jako dítě si je prostě bude chtít užít. To má za následek, že se snímek ponese v odlehčenějším a optimističtějším duchu, než jakýkoliv předchozí DC film. Podle Sandberga máme očekávat něco zcela jiného, než to, čím nás DC zatím zásobilo. Jelikož režisér je vyhlášený hlavně svou prací v hororovém žánru, není jasné, jak se s touto odlehčenou atmosférou popere, s postavou jako Shazam si ale podobná stylizace vyloženě sedne, tak snad Sandberg zapadne do nového žánru jako po másle.

Shazam, občanským jménem Billy Batson, je mladý chlapec, který vyrůstá jako sirotek a protlouká se jak může. Pro čistotu jeho srdce si jej vybere prastarý čaroděj Shazam a předá mu sílu Starších - Šalamouna (Solomon), Herkula, Atlase, Dia (Zeus), Achillea a Merkura. S přijetím síly se z chlapce stává po čarodějovi nový ochránce lidstva před sedmi smrtelnými nepřáteli, což je v komiksech sedm antropomorfizovaných smrtelných hříchů. Ve chvíli, kdy Billy vyřkne zaklínadlo „Shazam!“, promění se v dospělého muže se superhrdinskými schopnostmi odvozenými od sedmi antických hrdinů a bohů, které spojují iniciály zaklínadla. Dříve se hrdina jmenoval Captain Marvel, nedávno byl přejmenován právě na Shazama. Přes své božské síly je Shazam duchem pořád malý kluk. Jeho úhlavním nepřítelem je Black Adam, který odvozuje své síly od božstev egyptských. Scénář píše Darren Lemke, který pracoval na Shrekovi 4, Jackovi a obrech nebo Turbovi. Premiéra filmu je stanovena na 5. 4. 2019.

Shazam!

05.04.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Shazam bude ze všech DC filmů nejodlehčenější a nejoptimističtější | Fandíme filmu Shazam bude ze všech DC filmů nejodlehčenější a nejoptimističtější | Fandíme filmu Shazam bude ze všech DC filmů nejodlehčenější a nejoptimističtější | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest