Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno

Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Čersvé podrobnosti o ději, k tomu nové fotky a další informace. A jak by vypadal Batman podle gusta Marka Millara?

V posledních dnech hodně mluvíme o událostech z Cinema Conu, na kterém se prezentoval i nový Batman! Christopher Nolan zúčastněným kinařům a novinářům osobně přehrál cca pětiminutové video, které leccos prozradilo, takže ho necháváme až nakonec, aby si o něm mohli přečíst jenom ti, kterým nevadí spoilery. Začněme třeba tolik diskutovaným Baneovým hlasem. Ani Nolan ani studio Warner sice žádné oficiální prohlášení nevydali, ale přítomní reportéři všichni do jednoho přísahají, že Baneovi je (v těch samých záběrech, jaké byly už v dříve promítaném prologu) teď rozumět daleko lépe.

Pro potěchu vašich očí přinášíme tři promo arty a několik doposud nezveřejněných fotek z natáčení. Všechno najdete v galerii. Dalším velkým tématem je v případě TDKR také stopáž natočená na IMAX kamery. Dříve se hovořilo o 40-50 minutách, teď The Wall Street Journal přišel s informací, že IMAX záběrů bude ve filmu víc než hodina, tedy zhruba polovina filmu! Bylo by to bezva a TWSJ je respektované médium, ale na druhou stranu je zvláštní, že server tvrdí, že v Temném rytíři bylo v IMAX provedení 40 minut, i když to vůbec není pravda - těch minut bylo zhruba 28. Můžeme pak takové zprávě věřit? Nejde jen o přibližné odhady či přehánění? Uvidíme.

Poslední zajímavostí, než se pustíme do spoilerů, je nedávná zpráva Marka Millara, kterou zveřejnil na svém Facebooku. Pokud by prý bylo na něm, tak až se bude Batman opět rebootovat (jako že bude, pokud se Warner nerozhodne pokračovat v Nolanově světě bez Nolana), tak by Netopýřího muže zbavil hlubokého hlasu a také neprůstřelného kostýmu, aby byl co nejpohodlnější. Rozhodně by chtěl ve filmu Robina a co se obsazení týče, tak jako Batmana by bral Michaela Fassbendera, Alfréda by hrál Patrick Macnee a komisaře Gordona Bryan Cranston. Co na takovou vizi říkáte? Připomínám, že Mark Millar je slavný komiksový autor, který napsal například Kick-Ass, The Ultimates, Marvel Civil War, Wanted nebo momentálně živě diskutovaného Iron Mana: Extremis.

 

A teď už slíbené SPOILERY

Stopáž na Comic Conu uvedl sám Christopher Nolan, který prohlásil, že diváci do kina chodí především na pořádný spektákl, a tak se Batmanův příběh snažil zakončit co nejvelkolepěji. Předvedená stopáž jeho slova potvrdila – k vidění k ní bylo spoustu akce (vznášedlo The Bat létá střemhlav přes mrakodrapy apod.) a výbuchů, údajně až bayovských měřítek. Jedním z nejjasnějších poselství sestřihu bylo, že Bane přišel Gotham srazit na kolena. Rozpoutá v něm občanskou válku, určitou revoluci, kdy poupulisticky manipuluje s nižší třídou a vede ji do boje proti bohatým. Zatím není jasné, zda jde pouze o chladnokrevný plán na získání bezplatné armády, nebo o nějakou pomýlenou levičáckou ideologii, které Bane skutečně věří. Bane vyhodí do povětří všechny mosty a zatarasí tunely, nejspíš aby Gotham odřízl od světa a od možné pomoci. Čeká nás vpravdě válečný, či dokonce katastrofický film.

Dále bylo prý v sestřihu velice dobře čitelné, že Bruce Wayne stárne a čas k němu nebyl milosrdný. Příběh TDKR se odehrává 8 let po Temném rytíři, ale zatímco Alfréd vypadá pořád zhruba stejně, Bruce Wayne je pobledlý, ztrhaný, možná i nemocný, má zapadlé oči, chodí o holi (asi ne po celou dobu) a působí dojmem, že je na konci svých sil. Nejspíš několik let kostým vůbec neoblékl, protože ho Alférd musí uklidňovat: „Nebojte se pane Wayne, chvíli to trvá, než se člověk vrátí do sedla“.

Další velkou kapitolou jsou Batmanovy ženy. Bruce ve filmu evidentně chodí s Mirandou Tate (Marion Cotillard), se kterou ho stopáž nachytá při vášnivém polibku, ale daleko větší prostor je věnován Catwoman alias Selině Kyle. Ta je nejprve spatřena, jak pracuje ve Wayneově sídle převlečená za služku (některé interpretace hovoří o tom, že tam byla pouze na maškarním večírku, tak uvidíme), aby se následně Bruceovi vloupala do sejfu, ale jinak to vypadá, že s Batmanem táhne za jeden provaz. V Gathamských ulicích bojuje s temným rytířem bok po boku proti Baneovým přívržencům, jezdí na Batpodu a evidentně ji někdo naučil, jak ho efektivně ovládat. Zdaleka nejzajímavější je ale jeden její rozhovor s Batmanem, ve kterém říká: „Dal jsi jim všechno“ a Netopýří muž odpovídá: „Nedal jsem jim všechno. Ještě ne“. Spolu se závěrečným titulkem „Legenda končí“ to působí dost zlověstně. Že by se Batman opravdu pro Gotham obětoval?

Na závěr už jen několik málo drobností: Joseph Gordon-Levitt se prohání jako policista Gothamskými ulicemi, ale o jeho postavě stále nevíme vůbec nic, ani to, na které straně stojí, ani tolik, zda jde o významnou roli, nebo jen o druhořadý štěk, ozvláštněný obsazením Josepha Gordona-Levitta. Gary Oldman (komisař Gordon) je ve scéně z nemocnice v opravdu špatném stavu. A v uváděných záběrech se na moment objevila i jakási tajuplná postava, která se vynořuje ze stínů indického chrámu. Že by cameo Liama Neesona, alias Ra's al Ghula? Na závěr ještě dodám, že Batcave je opravdu zpět.

Materiálu k přemýšlení je každopádně dost a dost. Také se nemůžete dočkat, až konečně 4. května uvidíme další trailer?

Další zdroje: Collider, Batman on Film, IGN, EW, Comic Book Movie, Cinema Blend

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman si sáhne na dno | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest