Mumie: Odehrávají se stará a nová ve stejném světě?

Mumie: Odehrávají se stará a nová ve stejném světě? | Fandíme filmu
Režisér Alex Kurtzman pohovořil o scéně, která odkazuje k filmům s Brendanem Fraserem.

Článek obsahuje spoilery k Mumii z roku 1999 i 2017!

Mumie z roku 1999 má svoje příznivce a některé z nich mrzelo, že aktuální Mumie na tu starší nijak nenavazuje. Nebo snad navazuje? V novém snímku je scéna, ve které Jenny (Annabelle Wallis) použije v Prodigiu jako zbraň zlatou knihu se zámkem. Jedná se o knihu Amun-Ra, tu samou, která byla klíčová v Mumii z roku 1999 a v pokračování zmizela v jámě plné skarabeů. Jistě, odkazy na starší filmy jsou u nejrůznějších remaků a restartů zcela běžné a nemusí nutně nic znamenat. Co na to však říká Alex Kurtzman, režisér filmu a producent celého Temného světa?

„Všemu co přišlo před vámi musíte vzdát úctu a hold. Pro všechny filmy nemám nic než respekt, stejně jako pro filmaře, kteří je natočili. Jakýmkoliv způsobem je popírat by bylo nesmírně nezdvořilé. Takže všechny ty filmy jsou součástí historie monster studia Universal a než tvrdit, že nejsou kanonické, raději řeknu, že kanonické, tak raději řekněme, že kanonické jsou, jen jsme se se sérií vydali novým směrem.“ Už se smíchem pak Kurtzman dodal: „Klidně si mě citujte“.

Takže co si z toho vzít? Nový film ty starší zkrátka nijak nevylučuje, má je v úctě, ale větší provázanost nečekejte, už jen proto, že se obě série odehrávají v úplně jiném období.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest