The Wolverine se bude natáčet v Austrálii

The Wolverine se bude natáčet v Austrálii | Fandíme filmu
Mění to něco na plánovaném zasazení příběhu do Japonska?

Po bolestivé pre-produkci se snad The Wolverine blíží první klapce, která by měla padnout hned po tom, co Hugh Jackman dokončí Bídníky. Teď ale produkci čeká další nepatrný zádrhel. Původně se příběh z Japonska měl natáčet přímo v zemi vycházejícího slunce, jenže pak jednotlivé lokace poničilo zemětřesení a muselo vymýšlet, jak dál. Nakonec se produkce rozhodla Japonsko úplně opustit a přestěhovat se do Austrálie. Což samozřejmě není nic neobvyklého, ve filmovém světě se lokace „převlékají“ naprosto běžně, ale malinko škoda to je, na autenticitě by to ubrat mohlo. Že by se kvůli změně lokace přepisoval scénář, to s největší pravděpodobností nehrozí.

Australský zdroj dále uvádí ještě to, že štáb v Austrálii utratí 80 milionů dolarů. Z toho sice není patrné, jak velkou část rozpočtu tahle suma činí, ale je to vůbec poprvé, co jsme dostali alespoň nějakou hrubou představu, jaké bude mít Wolverine měřítko. Na jednu stranu víme, že by The Wolverine měl být poněkud osobnějším a snad i komornějším příběhem, ale pořád je to komiksový blockbuster, kde nějaký ten zvláštní efekt bude potřeba. Dokážu si tak docela klidně představit, že na post-produkci Fox přihodí dalších osmdesát milionů, čímž by měl snímek rozpočet zhruba na úrovni X-Men: První třídy nebo X-Men 3. Situaci, kdy výdaje na X-Men Origins: Wolverine nakynuly na nehezkých 210 milionů, už studio určitě chtít opakovat nebude.

PS: Malá úvaha na závěr. Teprve před nedávnem jsem si uvědomil, že Wolverinova japonská eskapáda se odehrává dlouho před tím, než mu bylo do těla vpraveno adamantium a jeho ikonické drápy v té době byly pouze kostěné. V Origins kostěné drápy nevypadaly moc hezky, tak snad to The Wolverine vylepší!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest