X-Men: Druhá třída: Kdy se začne natáčet?

X-Men: Druhá třída: Kdy se začne natáčet? | Fandíme filmu
20th Century Fox
A jak to ovlivní Hunger games 2, se kterými X-Meni sdílí herečku Jennifer Lawrence? AKTUALIZACE: Gary Ross nebude režírovat Hunger Games 2!

AKTUALIZACI najdete na konci článku

Pokračování X-Men: První třída zná svého režiséra i scenáristu a zhruba tušíme, o čem by film mohl pojednávat. Doposud jsme však nevěděli, kdy se film začne natáčet. A nevědělo to ani studio Fox, které o začátku natáčení muselo překvapivě vyjednávat s konkurenční Lionsgate? Proč? Protože Jennifer Lawrece je teď velkou hvězdou Hunger Games a Lionsgate by samozřejmě, stejně jako Fox, chtěla začít natáčet pokračování své série co nejdříve. Fox s Jennifer podepsal smlouvu jako první, takže by zřejmě spor vyhrál, ale poněkud překvapivě nakonec ustoupil! Že by se po lehce slabších výsledcích První třídy rozhodl takticky vyčkat, až z Jennifer bude ještě větší hvězda? Ať už jsou důvody studia jakékoliv, X-Men: „Druhá třída“ se začnou natáčet v lednu roku 2013.

Z toho důvodu se Lionsgate snaží preprodukci Vražedné pomsty (HG2) co nejvíce urychlit, aby natáčení mohlo začít v sprnu, nejpozději v září. Což se studiu úplně nezamlouvá, protože původně stálo o to, mít Jennifer Lawrence k dispozici nadstandardních sedm měsíců, ale vyjednavači z Foxu byly neústupní. Aby ale nějaké natáčení vůbec mohlo začít, potřebuje film režiséra! A zatím stále kupodivu není jisté, jestli se Gary Ross druhého filmu ujme, nebo ne. Doposud jeho účast vypadala jako jistá věc, ale teď vyšlo najevo, že se mu se studiem nejedná příliš dobře o penězích. Lionsgate je pořád ještě malý hráč, a tak měla hodně velký problém Rossovi za první film zaplatit 3 miliony na ruku, plus 5 procent ze zisku. A po úspěchu Hladových her by Ross samozřejmě chtěl dostat výrazně přidáno. Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne, zda studio ustoupí, nebo zaměstná někoho levnějšího. U fantasy sérií pro mládež by to ostatně nebylo vůbec nic neobvyklého – Na Harrym Potterovi i na Stmívání se shodně vystřídali hned čtyři režiséři. Premiéra Vražedné pomsty je stanovena na listopad 2013, takže by sebou vyjednavači měli hodit.

AKTUALIZACE: Tak už je to oficiální, Gary Ross NEBUDE režírovat Vražednou pomstu. Částečně šlo samozřejmě o peníze, Ross má slušně rozjetou kariéru jako scenárista a „opravář scénářů“ (tzv. „script doctor“ - osoba, kterou studio povolá v případě, že potřebuje upravit scénář, se kterým není spokojeno) a teď dostal lukrativní nabídku rozvinout jeden ze svých starších nerealizovaných konceptů. Což je také druhý důvod, proč se Ross k Hunger Games nevrátí. Rád dělá nové věci a do světa Hladových her se mu příliš vracet nechce, zvlášť když je podle něj první kniha stejně nejlepší. Pro fanoušky Hladových her je to špatná i dobrá zpráva zároveň. Špatná proto, že Ross měl poměrně jasnou vizi, dramatickou část příběhu se mu povedlo podchytit dobře a nikde není psáno, že nový režisér si v těchhle, poměrně zásadních, oblastech dovede poradit stejně zručně. Na druhou stranu Ross prakticky vůbec nezvládal jakoukoliv akci a nový režisér by tenhle problém mohl napravit. S konečným soudem tak počkáme do doby, než se dozvíme, kdo sérii po Rossovi převezme. 

Zdroje: Indiewire, The Hollywood Reporter - 1. článek, 2. článek, 3. článek

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest