Box Office: První oběť děsivého léta

Box Office: První oběť děsivého léta | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Analytici během tohoto léta předpovídají studiím velké ztráty . První vlaštovkou je Král Artuš. AKTUALIZOVÁNO o první vetřelecké tržby.

AKTUALIZACE: Mezinárodně si odbyl premiéru Vetřelec: Covenant a jsou tu první čísla. Snímek se promítal zatím na 34 trzích, přičemž nejlépe si vedl v Koreji (7,2 milionu) a v Británii (6,4 milionu). Celkově zatím mezinárodní trhy v součtu přinesly 42 milionů, což z Vetřelce dělá mezinárodně druhý nejvýdělečnější film víkendu. První příčku i v třetím týdnu nasazení udrželi Strážci Galaxie 2, kteří mezinárodně o víkendu utržili 52 milionů. Do amerických kin nový Vetřelec dorazí již tento víkend, stejně jako do těch našich.

Původní článek 14.5.: Pátí Piráti z Karibiku, pátí Transformers, sequely, franšízy. Producenti jsou hodně nervózní, prý se pokračování divákům přejedla a nedostatek originálních filmů může snížit tržby letošního léta až o 10 procent oproti minulému roku. Všechny dříve jisté značky jsou najednou nestabilní nálože, které mohou explodovat a tvořit katastrofu za katastrofou téměř každý víkend. Jako první to ale odnáší původní Král Artuš: Legenda o meči, další adaptace klasické legendy, tentokrát v podvratném a docela zmateném zpracování od Guye Ritchieho. Původně zamýšleno jako součást šestidílné série, která nakonec rozhodně nebude. Film nevypadal nijak zdravě už od průběhu produkce - přetáčky, změna názvu a odsouvání premiéry. Promítané ukázky bavily, ale pak se kritici koukli na celý produkt a už se nedalo nic tutlat. Šuškanda nulová, výsledek za 14,7 milionů se zprávami, že v Číně se film sesypal podobně (celková mezinárodní tržba je 29 milionů).

Artuš by musel být obrovské překvapení posledních let, aby na sebe vydělal v zahraničí, aniž by uspěl v USA nebo v Číně. Ne, bude to první skutečný propadák tohoto léta. Poslední informace hovoří o nabobtnaném rozpočtu 175 milionů, což je na film, který má být origin story o rytířích kulatého stolu bez jediného hvězdného jména, absolutní obscénnost. Král Artuš nikdy nebyla značka a většina filmů s tímto hrdinou studia zklamala. Navíc špinavé a drsné středověké fantasy najdeme aktuálně v televizích každý rok, takže se producentský záměr ještě více rozchází s aktuální situací zábavního průmyslu. Smutné, ale asi zasloužené.

Špatné recenze slízla i Dámská jízda, akorát je Den matek, a tak film přece jenom odstartoval relativně slušně a hlavně lépe než konkurent Artuš. Amy Schumer a Goldie Hawn (ve filmu poprvé od roku 2002) unesou v Ekvádoru, což je fajn námět pro další film s ženskými hrdinkami, který má potenciál vydělávat v kinech slušné peníze několik víkendů. Debut 17,5 milionů ale taky může být jen dobrá souhra svátečního víkendu a lákavého námětu, který příští týden prudce spadne na hubu, jako Amy Schumer na červeném koberci před Kanyem Westem. 

Blumhouse nasazují do kin nejenom horory, ale taky nezávislé žánrovky. Lowriders o řidičích lowriderů (jak jinak) vyrazili do 295 kin, což nevypadalo nijak nadějně a mohlo to působit trochu ustrašeně, film ale nakonec utržil decentní 2,4 miliony. Trailer se hrál před veleúspěšným How to Be A Latin Lover, takže cílovku to vystihlo efektivně. Z povinnosti ještě dorazila The Wall, drama o dvou vojácích (Aaron Taylor-Johnson a John Cena), které připíchne ke zdi jeden irácký sniper. Válečná jednohubka od Douga Limana je zaplacená Amazonem, takže prioritní platforma je jasná, z 541 kin tedy přišlo jen 900 000 dolarů.

Kam se ztratily novinkám všechny dolary? Jasně, nechali si je pro sebe Strážci Galaxie 2. Ti v druhém víkendu spadli o 57% a odnášejí si slušivých 63 milionů. Z USA tak mají už 246 milionů, což je v tuhle chvíli mezi všemi marvelovkami 9. příčka. Mezinárodně jsme na 630 milionech, takže i po odečtení podílu pro provozovatele kin a nákladů na marketing je film spolehlivě zaplacený a může vydělávat. Shodou okolností je i z hlediska mezinárodních tržeb snímek mezi marvelovkami na 9. příčce žebříčku. Příští týden budou Strážci zase o několik stupňů výš, ale podaří se jim doletět (jako první marvelovce bez Tonyho Starka) až k miliardě? To stále s jistotou říct nemůžeme.

Přes tuhle hranici už se dostaly Rychle a zběsile 8 (tenhle týden 5,3 milionu a celkově už 1,193 miliardy) a Kráska a zvíře (tenhle týden 3,8 milionu a celkově 1,206 miliardy). Oba dva filmy se následují i v žebříčku nejvyšších tržeb vůbec, kde zabírají jedenáctou a dvanáctou příčku. V TOP 5 aktuálního týdne byl ještě Mimišéf, který utržil 4,6 milionu a dohromady už má 444 mega.

Příští víkend se ukáže, jestli ještě táhne Vetřelec - dorazí Alien: Covenant.

Král Artuš: Legenda o meči

27.04.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: První oběť děsivého léta | Fandíme filmu Box Office: První oběť děsivého léta | Fandíme filmu Box Office: První oběť děsivého léta | Fandíme filmu Box Office: První oběť děsivého léta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest