Spider-Man už zase slibuje spin-offy

Spider-Man už zase slibuje spin-offy | Fandíme filmu
Už delší dobu se šušká, že z Amazig Spider-Mana vzejde celé propojené universum a teď stejný směr naznačuje i vysoká představitelka studia Sony. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Pokud jsme si doposud nebyli jistí, zda šéfka rady měla na mysli další pokračování Amazing Spider-Mana nebo skutečně nejrůznější spin-offy, tak teď už o dalších filmech z pavoučího univerza nemůže být pochyb. Po Amy Pascal se vyjádřil i ředitel Michael Lynton, který potvrdil, že Sony skutečně má v plánu vystavět kolem Spider-Mana rozsáhlý svět a momentálně se pracuje na scénářích k několika různým filmům.

Původní článek: Na setkání s investory Amy Pascal, šéfka výkonné rady Sony Pictures, uvedla, že studio hodlá využít celý svět postav ze Spider-Mana, takže máme očekávat nové hrdiny i padouchy. To by samozřejmě šlo chápat jako upozornění, že v budoucích dílech Amazing Spider-Mana (zatím se chystají dohromady čtyři) uvidíme další a další postavy, avšak server The Wrap, který zprávu přinesl, prohlášení interpretuje tak, že Sony skutečně chystá další filmy z pavoučího univerza, potažmo tedy spin-offy Amazing Spider-Mana.

Čeho všeho bychom se mohli dočkat? Už delší dobu se proslýchá, že by v Sony rádi napodobili úspěch Marvelu, ostatně stejně jako ve většině dalších filmových studií, protože jak potvrzuje třeba aktuální Thor 2, marketingová strategie provázaného světa je účinná. Hovoří se například o tom, že podobně jako první fáze filmového Marvel Universe vyvrcholila setkáním všech hrdinů v Avengers, mohli by se záporáci z aktuálních Spider-Manových filmů nakonec spojit v superzločinecké skupině známé jako Sinister Six.

Několikrát byl pohřben a znovu oživen také spin-off s antihrdinou Venomem, ale to jsou pro tuto chvíli asi všechny projekty odvozené od Spider-Mana, o kterých doposud padla nějaká zmínka. Jakým způsobem by se chtěl Spider-Man bez Spider-Mana dále rozpínat, si lze představit jen s určitou dávkou fantazie. Pavoučí muž má totiž snad ze všech superhrdinů nejrozsáhlejší databázi dobře známých a populárních padouchů, ale s možnými spojeci (tedy potenciálními protagonisty odvozených filmů) už je to slabší. Narychlo mě napadají snad jedině Scarlet Spider (Spider-Manův klon), Black Cat (postava hodně podobná Catwoman), Spider-Woman nebo Morbius, nejprve padouch a posléze tragický hrdina s upířími schopnostmi. Napadá vás nějaká další výrazná postava ze Spider-Manova okolí, která by potenciálně mohla dostat vlastní film? Podělte se v diskusi.

Zdroje: Deadline, The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest